Geyik

Okulların Açılmasıyla Öğrencileri Bekleyen 10 Klişe Durum

Malum okullar açıldı, Her yaştan milyonlarca çocuğu ve ailelerini yakından ilgilendiren okulların açılması ile her sezon olduğu gibi bu sezon da yaşanacak klişe durumları derledik :

ogrencilik-hayatinda-yasanan-klise-durumlar.jpg

  • Ailelerin ‘Naptınız Bugün Okulda?’ soruları: Her aile, yeni başlamış okulun temposuna ayak uyduramamış çocuklarına ilk günün akşamı “Naptınız Bugün Okulda?” sorusunu sorar.
  • ‘Ödevin Yok Mu Senin?’ baskısı: Yaz tatili rehavetini atamamış çocuklarımıza, “Senin ödevin yok mu niye TV izliyorsun?” ya da “Ödevin yok mu hala niye bilgisayarda oyun oynuyorsun?” gibi yapılan küçük baskılar bu yıl da beklenmektedir.
  • ‘Zilin Çalmasına Kaç Dakika Kaldı?’: Bir başka klişe durum da dersten sıkılan öğrencilerin, zilin çalmasına ne kadar kaldığını, saniyeleriyle hesaplaması ve bunu aralarında bir iddia ve yarış malzemesi haline getirmesidir.

ogrencilerin-karsilastigi-klise-durumlar.jpg

  • ‘Sınav Stresi / Sınav Test Mi Klasik Mi?’: İlk haftadan sınav yapmaya karar veren öğretmenler, aklı plajlarda olan öğrencileri bir anda sınav stresine sokar. Sınav olduğunu öğrenen öğrencilerin aklında sınav test mi klasik mi acaba soruları belirir.
  • ‘Sen Şimdi Kaçıncı Sınıf Oldun?’
    Soruları: Her yeni dönemin başında yaşanan klişe durumlardan biri de tanıdıkların seni gördüğü yerde “Sen şimdi kaçıncı sınıf oldun bakiyim” soruları sormasıdır
  • ‘Fazla Kalemi Olan Var Mı?’: Her sınıfta bu öğrenci tipinden en az bir tane olduğu için her sene yaşanacak bir klişe daha sınav esnasında kalemsiz okula gelmiş ve fazladan kalem arayan öğrencilerin oluşudur.
  • ‘Sınavın Açıklandı Mı?’: Sınav olduktan sonra açıklanana kadar, onlarca kez ailenden bu soruyu duyarsın.

okul-donemi-yasanan-durumlar.jpeg

  • ‘Sınavda Senden Baksam Olur Mu?’: Her sene yaşanan bir diğer klişe de sınava çalışmadan gelmiş öğrencinin, çalışkan öğrenciye yönelttiği bu sorudur.
  • Hocaların Gömlek, Etek Düzeltmesi: Az biraz salaş olsanız, nöbetçi öğretmen radarına takılırsınız.
  • Klasik Öğretmen Cümleleri: Her sene duyacağınız “Ödevini evde mi unuttun, kendini de unutsaydın” Gülünecek bir şey varsa hep birlikte gülelim.” gibi klasik öğretmen cümleleri de olmazsa olmazlardandır.
  1. Siz Bu Klişe Durumlardan Kaçını Yaşadınız?

    1. Hepsini tek tek yaşadım.
    2. Birkaçı dışında pek bir şey yaşamadım.
    3. Hiçbirini Yaşamadım Bunları Kim Yaşıyor?
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir