Teknoloji

Ve Beklenen iOS Güncellemesi Yayınlandı. Bu Değişikliklere Çok Şaşıracaksınız!

Dünyada en çok kullanılan teknoloji markalarından birisi olan Apple yeni güncellemesi olan iOS 11 ile de çok konuşulacağa benziyor. Geçtiğimiz günlerde yeni modelleri olan İphone 8, İphone 8 Plus ve İphone X(10) şimdi ise daha önce tanıttığı işletim sistemini kullanıcılarının beğenisine sundu. Peki iOS 11 cihazlarımıza neler getirecek?

iphone-x-ios-11.jpg

Bu güncelleme cihazınızın performansını arttıracağı gibi size bir çok yeni özellik de kazandıracak. İşte bu özelliklerden bazıları;

1- Apple’ın Akıllı Asistanı Siri’ye Gelen Yenilikler:

Dünyanın belki de en çok kullanılan ve sevilen akıllı asistanlarından birisi olan Siri, son yayınlanan güncellemeden nasibini fazlasıyla almış. Artık sizi sesinizden tanıyacak olan Siri söylediklerinizi anlama konusunda daha da profesyonelleşerek ses tonunuz ve konuşmaz hızınıza duyarlı hale gelmiş. Ayrıca Siri artık size bir tercüman olarak yardımcı olabilecek fakat bu özellik şu an için ülkemizi desteklemiyor.

iphone-x-kac-para-1.jpg

2- Kamera Uygulaması Daha Verimli Hale Gelmiş:

Bildiğiniz üzere piyasada ki çoğu cihaz kullandığı lenslerin yanı sıra kamera arayüzünde değişiklikler yaparak kullanıcılara daha güzel fotoğraflar sunmak için çabalıyor. Apple kullanıcıları da bu iyileştirmeler sayesinde artık daha gerçekçi fotoğraflar çekebilecek. Ayrıca kaliteli fotoğrafların yanı sıra arttırılmış gerçeklik sayesinde gerçek dünya görüntüsü üzerine sanal figürler yerleştirebilirsiniz.

ios-11.jpg

3- Daha Gelişmiş ve Özelleştirilebilir Kontrol Paneli:

Kontrol paneli Apple kullanıcılarının çoğu zaman hayatını kurtarmıştır. Özellikle aranan ama bulunamayan bazı uygulamaları burada barındıran Apple şimdi ise bu özelliği daha kullanıcı dostu hale getirmek için özelleştirilebilir yapmış yani artık siz istediğiniz uygulamayı kontrol paneline koyabileceksiniz ve onların boyutlarını ayarlayabileceksiniz.

Tabi sadece yukarıda yazılanlardan ibaret değil gelen yenilikler. Apple Pay ile aile bireyleri arasında para transferi ya da ağa bağlı bir cihazdan wireless şifre paylaşımı gibi bir çok kullanışlı özellik mevcut. Asıl deneyimleri ve özellikleri kullanmadan bilemeyiz fakat şuan gördüğümüz kadarıyla Apple yine kullanıcı dostu özellikleri bulmayı başarmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir