Gündem, Haberler

Özel Kuvvetler İdlib Ve Afrin’de Keşif Noktası Belirliyor

Suriye ordusunun kontrolünden çıkan İdlib bölgesi cephane, uluslararası lojistik ve bölgede bulunan insan kaynağı açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca yabancı askeri birliklerin en fazla geçiş yaptığı güzergâh burada bulunmaktadır. İdlib ve Afrin bölgesinde Özel kuvvetlere bağlı keşif timleri 10’dan fazla noktada asker konuşlandırmak için çalışma yapıyor. İlk keşif noktaları sınırdan başlayarak iç tarafa doğru ilerleyerek belirleniyor. Tehlikeli olduğu düşülen yerler özel olarak işaretleniyor. Bu işaretler sadece özel kuvvet askerlerinin anlayacağı şekilde yerleştiriliyor. Özel tim karada keşif yapıyorken, insansız hava araçları da bölgeyi daire içine alacak şekilde keşifte bulundu. Yapılan keşiflerin zamanlaması coğrafi şartlara göre belirleniyor.

Türk Askeri Bölgeye Ne Zaman Girecek?

Türk askerlerinin bölgeye intikal etmesi için arazi şartları gözden geçiriliyor. Türk askeri konvoyunun geçiş noktaları üzerinde nerelerin güvenli olup olmadığı belirlenirken yol güzergâhı üzerinde tuzaklanma olasılığı da göz önünde bulunduruluyor. Özek kuvvetlerin tepeden gözlem yapabilmesi içinde uzak mesafedeki arazi koşulları değerlendiriliyor. Keşif sırasında yapılan çalışmalarda İdlib ve Afrin bölgesinde bulunan halk ile de temas kuruluyor.

Bölge Yapılan Keşif Ne Kadar Sürecek?

Bölgedeki keşfin hava şartları ve arazi koşullarına göre değişmekle birlikte birkaç hafta sürme ihtimali bulunuyor. Tim çalışmalarını bitirip bölge yollarıyla ilgili olumlu rapor verdiğinde özel kuvvetlerin faaliyete başlaması bekleniyor. Çalışmalar bittikten sonra, Özel kuvvetlerin İdlib’in batı tarafından girmesi bekleniyor. İnsansız Hava Araçlarının taradığı bölgeler; Afrin’in içinde yer alan Kocabeyli, Reyhanlı, Marea, Akbez, Dölek, Nubl, Al Dana ve Dabık bölgelerini kapsıyor. Terör örgütleri PYD ve YPG’yi izleyen insansız hava araçları; örgütün bölge içinde olası saldırıda bulunup bulunamayacağına dair de istihbarat topluyor.

Askeri sevkiyatlar hakkında Reyhanlı ve Hatay bölgesine nakliyelerin devam ettiği bilgisi verildi. Türkiye’nin farklı askeri bölgelerinden zırhlı araçlar ile tankların sınıra getirildiği belirtildi. Askeri ihtiyaçların giderilmesi içinde özel yapım konteynerler karakollara yerleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir