Gündem, Tarih

Sarıkamış şehitleri İçin “Gençlik Şühedanın İzinde” Yürüyüşü

Sarıkamış harekatının 103.yılını anmak için “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” etkinliği dahilinde çok sayıda vatandaşımız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı  Gençlik Şühedanın İzinde” temasıyla düzenlenen 4,5 kilometrelik yürüyüşe katıldı.

1Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin askerin şehit olduğu Satıkamış harekatını anmak için yurdumuzun bir çok yerinden genç yaşlı bir çok vatandaşımız  Kars’ın Sarıkamış ilçesinde biraraya gelerek yürüyüş düzenledi.

“Gençlik Şühedanın İzinde”temasıyla yapılan etkinlikte,harekat sırasında yoğun çatışmalar yaşanan, birçok askerin çatışmada ya da donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi’nde Sarıkamış’ın 103. yılı dolayısıyla toplanıldı ve “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor”  etkinliğine bir çok vatandaşımız katıldı.Aynı zamanda Kızılçubuk Zirvesi’nde şehitler için tekbir ve salavatlar getirildi,Kur’an-ı Kerim okunarak bolca dualar edildi.

Dondurucu hava  şartlarına rağmen binlerce vatandaşımızla beraber komando timi ve bakanlar,valiler,kaymakamlar,İlhan Çıtak,Osman Çakmak,milli cimnastikciler,milli atlerler ve milli güreşçiler tek yürek olarak mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde yürüyüş devam etti.

Yapılan yürüyüşün ardından şehitliğe varıldığında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılıp dualar edildikten sonra şehitlere saygı atışı yapıldı.Atatürk Anıtı’na çelenk sunulduğu programda, bir subay tarafından Sarıkamış Tarihi anlatıldı.Türk Kızılayı tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir