Kadın, Yaşam

Siyah Noktalarınızdan Kurtulmak İçin Doğal Ürünlerden 3 Pratik Maske

Cilt tipine, yaşa ve cinsiyete göre de değişen siyah noktaların sıklığı, yoğunluğu kişiden kişiye değişebilir olmasının yanında temizlenmesi de kolaydır. Kolay temizlenebilir oluşlarından dolayı pratik şekilde yapılan doğal maskeler ile rahatlıkla temizlenebilecek siyah noktalar herkes için kurtarıcı maskeler ile rahatlıkla yok edilebilir. Kimyasal işlemler yaptırıp, kimyasal ilaçlar kullanmaya hiç gerek olmadan doğal ve evde bulunan malzemeler ile yapılacak pratik maskeler tüm kadınları ve siyah nokta sorunu çekenleri sevindirecektir. Maskelerden bazıları:

siyah-noktalar-icin-kil-maskesi.jpg

  • Kil Maskesi: Özellikle yağlı cilt tipine sahip insanlarda çokça işe yaradığı gözlenen kil maskesinin siyah noktaları giderme, gözenekleri sıkılaştırma ve ciltteki yağ oranını dengeleme etkileri vardır. Doğal mucize kil ile, siyah noktalarınızdan rahatlıkla kurtulabildiğinizi görünce siz de bu maskeyi yapmak isteyeceksiniz. Nasıl yapıldığına gelecek olursak: 2 yemek kaşığı kile, oda sıcaklığında su ekleyerek iyice, topak kalmayacak bir şekilde kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışımı yağlı cilt tipine sahip olanların cildindeki yağ dengesizliklerini gidermede kullanıldığı bilindiğinden, yapılan maskenin sadece siyah nokta olan yerlere değil, tüm yüze sürülmesi gerekmektedir. Maske yaklaşık 10 – 15 dakika içinde sertleşip katılaşmaya başlayacaktır. Daha sonra yavaş yavaş ılık su ile kili tüm yüzünüzden temizledikten sonra su bazlı nemlendirici ile cildinizi nemlendirebilirsiniz.

siyah-noktalar-icin-bal-maskesi.jpg

  • Bal Maskesi: Bal, içeriği sayesinde tarihler boyunca kadınların güzellik sırrı olarak kullanılmış ve yıllardır cildiniz için en doğal nemlendiricilerden biri olmuştur. Burada bal ile yapılan siyah nokta maskesinin de etkili sonuçlar verdiği gözlenmiş deneyenlerin memnun oldukları bilinmektedir. Nasıl yapılacağına gelince: 1 Tatlı kaşığı bala, yarım tatlı kaşığı süt ekleyip, kısık ateşte birkaç dakika ısıtmak gerekmektedir. Daha sonra ılık bir şekilde kıvam alan maskenizi, cildinizde siyah noktalarınızın yoğun olduğu bölgelere sürüp 15 -20 dakika beklettikten sonra cildinizi bol su ile yıkayın.

siyah-noktalar-icin-karbonat-maskesi.jpg

  • Karbonat Maskesi: 1Yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Siyah noktaların olduğu bölgelere masajla sürülerek peeling yapılır. Daha sonra cilt derinlemesine temizlenir.

Birçok kişinin derdi olan siyah nokta sorunundan bu doğal ve pratik tariflerle kurtulabilirsiniz. Böylelikle hem cildinizdeki siyah noktalardan kurtulacak hem de cildinizin nem ve yağ dengesini sağlamış olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir