Geyik, Kültür, Sinema, Sizce

Siz Bu Hafta Hangi Filme Gideceksiniz?

3’ü yerli, toplamda 11 filmin vizyona gireceği bu hafta, hangi filme gideceğinizi seçebilmeniz için listemizi sunuyor ve herkese iyi seyirler diliyoruz.

Bas Gaza

ABD ve Fransa ortak yapımı aksiyon filmi; soyguncu kardeşlerin yeni fırsatlar için Fransa’nın güneyine doğru yolculuk yapmaları ve bir suç şebekesi patronuyla tanışmaları üzerinde ilerliyor.

manifesto-filmi-izle.jpg

Bilim Kurgu Bölüm 1: Son Savaşçı

Bilim kurgu severler için bu hafta vizyona giren ve yönetmen Shane Abbess tarafından çekilen filmin başrollerinde; Kellan Lutz, Daniel MacPherson, Rachel Griffiths, Luke Ford, Isabel Lucas, ve Temuera Morrison yer alıyor.

Film; gezegenler arası yolculuğun mümkün olduğu bir gelecekte, dünyanın yönetimini ele geçiren ve kolonileri yöneten Exor isimli dev şirketin yok edici planlarına karşı mücadele eden bir grubu konu alıyor.

Manifesto

Sevilen Oscarlı oyuncu Cate Blanchett’in performansının sınırlarını zorladığı oldukça farklı bir yapım olan Manifesto’nun yönetmen koltuğunda, Berlinli sanatçı Julian Rosefeldt oturuyor.

Sanat tarihi içerisinde yer bulan manifestolar konu alınarak deneysel bir türde hazırlanan çarpıcı yapımda Dadaizm’den pop Art’a, Dogma 95’den Minimalizm’e, oradan Fütürizm’e uzanan 21. Yüzyıla şekil vermiş manifestolar yer buluyor. 2 Oscar sahibi Cate Blanchett 13 karaktere can veriyor.

vizyona-giren-yeni-filmlser.jpg

Sevimli Emojiler

İnternet ortamında sıklıkla kullandığımız emojilerin gözünden eğlenceli bir animasyon filmi de hem çocuklara hem de animasyon seven yetişkinlere hitap ediyor.

Her Şey

17 yaşında Madeline rahatsızlığından ötürü sürekli filtrelenmiş hava olan alanlarda yaşamak zorundadır ve tüm hayatı annesi ve hemşiresi ile sınırlıdır. Ancak yan evlerine taşınan Olly ile hayatı bir anda değişecek ve aşkla gelen maceraların kapısı aralanacaktır.

Çılgın Banka Soygunu

Film, biri boksör, diğeri eski aktör ve bir diğeri de reklam uzmanı olan kahramanlar, hayallerini gerçekleştirmek adına yıllarca biriktirdikleri paraları bir anda kaybeder ve bu parayı geri almak için çılgın bir plana girişirler.

Wolfgang Petersen’in yönetmeliğindeki Alman yapımı filmin oyuncu kadrosunda; Matthias Schweighöfer, Til Schweiger, Jan Josef Liefers, Jana Pallaske, Michael Herbig, Alexandra Maria Lara ve Claudia Michelsen yer alıyor.

The Model

Dram türündeki filmi Mads Matthiesen yönetiyor. Başrollerini; Maria Palm, Ed Skrein ve Claire Tran paylaşıyor. Danimarka yapımı filmin konusu ise kariyerinde yükselişe geçmek için Paris’e gelen model ile burada tanıştığı moda fotoğrafçısı Shane ile arasında yaşanan saplantılı ilişki ekseninde ilerliyor.

sevimli-emojiler-filmi.jpg

Amigos Meksika Hazinesi

Türk yapımı komedi türündeki filmin yönetmen koltuğunda Arif Çağatay Özkan yer alıyor. Efsanevi Maya hazinesinin peşine düşen kahramanların yolu Ege kasabasında Meksika’ya kadar uzanıyor.

Hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği filmde oyuncu olarak da yer alan A. Çağatay Özkan dışında; Hamit Demir, Kaan Öztop, Nami Esatgil ve Suat İnal da filmde yer alıyor.

Organik Aşk Hikayeleri

Vizyona giren bir diğer Türk filmi romantik türünde olan Organik Aşk Hikayeleri. Senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Alpgiray M. Uğurlu’nun film; Görücü usulü tanışan 8 çiftin hepsi birbirinden farklı seviyelerdeki aşk hikayelerini konu alıyor ve romantik komedi severleri sinemaya çağırıyor.

Hizmetçi

Gerilim kategorisindeki bu film, Sarah Waters’ın Ustaparmak isimli kitabından uyarlanmış. Altın Palmiye’de yarışan Hizmetçi’nin yönetmenliği Güney Koreli Park Chan-wook üstleniyor. Filmin hikayesi; zengin genç bir kadın ve onun malvarlığına konmaya çalışan bir adam ile adamın kadın için tuttuğu hizmetçi arasındaki entrika dolu olaylardan oluşuyor.

Mezarcı

Bu haftanın son Türk yapımında baş rolde Emre Altuğ yer alıyor. film, Almanya’da mezarcılık işi yapan Ejder’in, babasının ölümü sebebiyle memlekete dönüşünü ve başından geçenleri konu alıyor.

  1. Peki sizce bu haftanın sinema günlüğü nasıl?

    1. Her beğeniye uygun bir film bulunuyor.
    2. Birden fazla filmde aklım kaldı.
    3. Sinemaya gitmeye değecek bir yapım göremedim.
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir