Sizce, Teknoloji

Sizce İnsanlığın Sonu Nasıl Gelecek?

Kendilerinden insanlığın sonunun nasıl olabileceği ile ilgili 10 adet olasılık sıralamaları istendi. Ankete katılan katılımcılar edebiyat, fizik, kimya, fizyoloji ve tıp alanında ödül almış kişilerden oluştu. Yapılan anketin sonuçları ise oldukça dikkat çekici. INDY 100 ‘de açıklanan araştırma sonuçlarına göre ankete katılan katılımcılar insanlığın sonunun en çok çevresel bozulma nedeni ile oluşabileceğini düşünüyorlar. İşte yapılan anket sonuçlarına göre insanlığın sonunu getirecek 10 olasılık.

dunyanin-sonu-mu-geldi.jpg

1. Çevresel Bozulma Ve Nüfus Artışı

Hızla artan nüfusun insanlık için çok büyük bir tehdit olduğunu söyleyen bilim adamları bunun yanında iklim değişikliklerinin başlamasının da ilave edilmesi ile beraber artan nüfusa yiyecek ve su kaynaklarının zaman içinde yeterli olmayacağını belirttiler. Bu nedenle dünyada bu konu ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasının ve devletlerin bu konuda politik kararlar vermelerinin gerektiğini açıkladılar.

yapay-zeka-dunyayi-yok-edecek.jpg

2. Nükleer Savaş

İkinci sırayı alan nükleer savaş başlığı ise katılımcıların yüzde 23’ü tarafından ortaya atılan bir olasılık. Kuzey Kore krizini örnek olarak veren katılımclar bu olasılığın hiç de uzak olmadığını da belirttiler.

3. Salgın Hastalığın Ortaya Çıkması Ve Buna Karşı İlaçların Yetersiz Kalacağı Olasılığı

Ankete katılan bilim adamlarına göre var olan bir salgın hastalığın şekil değiştirmesi ya da şu ana kadar bilnmeyen bir hastalığın başgöstermesi ve buna karşı ilaçların başarılı olamamasının da insanlığın sonunu getirebileceğini düşünüyor.

4. Bencillik Ve Dürüstlükten Sapma

İnternetin hızla hayatımıza girmesi ile beraber hümanist yaklaşımdan insanlığın gittikçe uzaklaştığını düşünen katılımcılar bundan endişe duyduklarını belirttiler.

5. Cahil Ve Eğitimsiz Liderler

Cehaletin her zaman büyük bir sorun olarak karşımızda olduğunu düşünürsek bilim adamları bu konuda çok da haksız sayılmazlar.

6. Terör Ve Köktendincilik

Bu tarz düşünce ve eylem gruplarının nükleer silahlara da çok kolay ulaşabileceklerini düşünen bilim adamları bunun da insanlığın sonunu getirebilecek bir olasılık olduğunu düşünüyor.

yapay-zeka-dunyanin-sonu.jpg

7.Çarpık Doğrular

Zamanla insanlığın kutuplaşmasına neden olacak bir sorun olarak görülmektedir.

8. Yapay Zeka

Bilgisayarlar zamanla insanlığın sonunu getirebilir mi?

9. Eşitsizlik

Eşitsizlik dünyada yıllar sonra çok daha fazla hissedilecek bir konu olacak.

10. Uyuşturucu

DÜnyanın başa çıkamadığı en büyük sorunlaından biri olan uyuşturucu sizce insanlığın sonunu getirebilir mi?

 

 

  1. Sizce Dünya'nın sonu nasıl gelecek?

    1. Doğal Afetler ile
    2. İnsanların Doğayı Katletmesi ile
    3. Savaşlar ile
    4. Dünya'nın sonunun geleceğine inanmıyorum
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir