Zengin İçerik

Sosyal Medyayı Doğru Kullanmanın Kuralları

Yaşadığımız çağda sosyal medyasız olmuyor diyenlerden misin? Yoksa aman canım, sosyal medya da neymiş. Ben haberimi gazetede okur, radyoda dinlerim mi diyorsun? Her ikisi için de önerilerimiz olacak. Bizi dikkatle oku. Öncelikle ilk durumu ele alalım. Sosyal medyasız olmuyor diyorsan muhakkak her şeyi takip ediyorsun demektir. Yeni yemek önerilerinden, bu hafta kim şık kim rüküş haberlerinden, bugün kim ne giymişten, yeni trendlerden tut, Norveçli balıkçıların ellerine kadar her şeyi biliyorsun demektir. Peki bu sana olumlu ve olumsuz neler katıyor hiç düşündün mü? Sosyal medyaya başlamadan önce hayatın nasıldı, başladıktan sonra neler değişti bir düşün bakalım. Sosyal medya kullanmıyorsan da haber aldığın kaynakların objektifliğinden emin ol. Eğer sosyal medya kullanıyorsan 3 altın kural önerimize bir göz at.

1- Gerekli Gereksiz Her Şeye Tıklama

Günümüzde hemen hemen herkes sosyal medya kullanıcısı. Bunların da birçoğu sosyal medyayı yanlış kullandığı için olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmış vaziyette. Sosyal medyayı doğru kullanmak çok önemlidir. Eğer yeni kullanıcıysan önüne açılan her sayfaya tıklamamalısın. Dolandırıcılar etrafta kol gezmekte. Senin o tıklamanla paranı bile çalabilirler. Neye, hangi içeriğe tıkladığına dikkat et.

2- Kişisel Verilerini Gizli Tut

Sosyal medyadaki profiline her bilgini yazma deriz biz. Kesinlikle bilgilerini fotoğraflarını gizli tut. Bu da bilgi hırsızlarına karşı aldığın bir tedbir olur. Yalnızca seni takip edenler görebilsin. Güvenlik bilgilerini sürekli güncellemelisin. Sosyal medyadaki içeriklerini de filtrelemeyi unutma. Görmeyi istemeyeceğin içerikler paylaşılabilir. Sinirini bozmak istemiyorsan hassas medyanı etkinleştir ve kötü içerikleri gizle. Ve takip etmek istediğin kişilerin gerçek kişiler olduğundan emin ol. Sahte hesaplara karşı dikkatli ol.  Böylece daha güvenli bir medyaya sahip olursun.

3- Sosyal Medyayı Amacına Uygun Kullan

Her sosyal medya platformunun bir amacı vardır. Bu amacından şaşma. Örneğin haber almak maksadıyla katıldığın bir sosyal medya platformunda gerçekten de haber kanallarını takip et ve buna uygun içeriklerle ilgilen. Böylece vaktinden de çalmamış olursun. Ayrıca haberlerini ve kişilerini gözden geçirdikten sonra mutlaka sosyal medyayı elinden bırak. Tüm vaktini burada harcama.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir