Seyahat, Yaşam

Yeni Zelanda’nın Extreme Spor Noktaları

Extreme sporlar listesi içerinde yer alan birçok aktivite için Yeni Zelanda mükemmel bir ülke.

Sen de extreme tatil turları kapsamında Yeni Zelanda’yı seçip, hayatın boyunca unutamayacağın bir deneyim yaşayabilirsin.

İçerik Navigasyonu

1. Skydiving

Nefes kesen bu macerayı yaşamak istiyorsan, Yeni Zelanda bunun için muhteşem bir yer. Grupla veya tek başına yapacağın Skydiving tecrübesi ile heyecanın doruklarına çıkarken aynı zamanda mükemmel manzaranın tadını da çıkaracaksın. Yeni Zelanda’da Wanaka, Queenstown, Lake Taupo, Auckland ve Bay of Plenty bu tecrübeyi yaşayabileceğin yerlerden.

2. Bungy Jumping

Bungy Jumping’in evi olan Yeni Zelanda seni bu konuda hayal kırıklığına uğratmayacak. Kawarau Bungy Jumping bölgesi, Nevis, Auckland Liman Köprüsü Bungy Jumping yapabileceğin yerlerden.

3. Jet Boating

Jet Boating yaparken suyun gücünü hisset. Lake Taupo’ya yakın olan nehirde bu mükemmel heyecanı yaşayabilirsin.

4. Rafting

Yeni Zelanda’da rafting sporunun bütün heyecanını yaşayabilirsin.

Lake Taupo’daki Tongariro nehri, vahşi West Coast ve Queenstown ülkenin popüler rafting noktalarından.

5. Zip Lining

Waieke Island’ın mükemmel manzarasının veya Rotorua’daki doğanın vahşiliğinin tadını Zip Lining yaparken çıkarabilirsin. Yeni Zelanda’da adrenalin, doğa ve hız Zip Lining’de buluşuyor.

6. Kanyoning

Şelalelerden atla, kayalıklardan kayarak in, koş, tırman, zıpla veya halatla kayalıklardan sark. Kanyoning sporu Yeni Zelanda’nın en vahşi maceralarından. Bunun için Auckland, Coromandel, Nelson, Canterbury ve Wanaka civarındaki lokasyonlar bu macera için mükemmel noktalar.

7. Off-road sürüş

Kemerlerini bağla, sıkı tutun ve Yeni Zelanda’nın muhteşem vahşi doğasında bir yolculuğa hazırlan. Yeni Zelanda’nın muhteşem patikalarında off-raod sürüş keyfinin tadını çıkarabilirsin. Queenstown bu macera için uygun bir lokasyon. Veya Northland’deki Ninety Mile Beach‘te kumlar üzerinde bir sürüş keyfi yaşayabilirsin.

8. Heliski

Helikopterle bir dağın zirvesine uç ve taze karın üzerinde izlerini bırakarak aşağıya in. Queenstown’daki Cecil Zirvesi bu macera için mükemmel bir yer.

9. Mağaracılık – Caving

Dünyanın en zor ve muhteşem mağaralarına sahip olan Yeni Zelanda, mağaracılar için listenin ilk sıralarında bulunan ülkelerden. Muhteşem Waitomo Mağaralarında yürüyüp sularından süzülebilirsin.

10. Zorbing

Büyük saydam bir balonun içine gir ve tepeden aşağıya yuvarlan. Rotorua’nın jeotermal harikalarının tadını çıkarırken bu macerayı da listene eklemeyi unutma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir