Haberler, Spor

Süper Lig 12. Haftanın Öne Çıkanları

Oynanacak Milli maçlar nedeniyle ara verilen Süper Lig’in 12. haftası oynanan son maçlarla tamamlandı. Kazanılan puanlarla sıralamalarda değişiklikler yaşanırken alınan flaş sonuçlar 12. haftanın en çok konuşulanları arasında.

İçerik Navigasyonu

Beşiktaş-Akhisar Maçı

12. haftanın açılış maçı olan Beşiktaş-Akhisar maçında iki takımda gol atamadı ve maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Bu skor sonrasında zirve mücadelesindeki Beşiktaş kendi evinde 2 puanı bırakırken Cuma günü Şenol Güneş yönetiminde çıkılan son 7 maçtaki puan kayıplarına bir yenisini ekledi. Beşiktaş Cuma günü oynadığı son 7 maçta 5 beraberlik ve 2 yenilgi istatistiklerine sahip. Bunun dışında evinde oynadığı son 31 maçta gol kaydeden Beşiktaş bu maçta gol kaydedemedi. Beşiktaş’ın evinde en son gol atamadığı maç ise 29 Kasım 2015 tarihinde yine Akhisar’la oynanan maçtı.

Başakşehir-Galatasaray

Haftanın sonucu merakla beklenen maçlarından olan Başakşehir-Galatasaray maçı ise şok edici bir sonuca sahne oldu. Yüksek averajıyla dikkat çeken lider Galatasaray’ı kendi evinde 5-1 yenen Başakşehir lider ile puanını eşitledi. Galatasaray’a en son 4 gol atan takım olan Başakşehir oynanan son maçla birlikte bu istatistiği 5 gole taşıdı.

Fenerbahçe-Sivasspor

Haftanın merakla beklenen maçında Fenerbahçe Sivasspor’u 4-1 mağlup etti. Sivasspor’un 10 kişi kaldığı maçta gol atamamasıyla eleştirilen Soldado ilk topla buluşmasında gol atarken maçı ise hat-trick yaparak tamamladı. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 5. sıraya yükseldi.

Trabzonspor-Osmanlıspor

12. haftanın en ilginç maçlarından birisi olan Trabzonspor-Osmanlıspor maçında tam 7 gol fileleri sarstı. Maç 4-3 Trabzonspor’un üstünlüğüyle sona erdi. Trabzonspor’un kendi kalesine 2 gol attığı maçta son gol uzatmalarda Burak Yılmaz tarafından kullanılan penaltı atışıyla geldi.

Diğer Maçlar

Bu sene Süper Lig’e çıkmasına rağmen ligin ilk haftalarında üst sıralarda bulunan Göztepe deplasmanda Bursaspor’la 0-0 berabere kaldı. Atiker Konyaspor ise Antalyaspor’la oynadığı maçta evinde 1-1 berabere kaldı. Alanyaspor ise geçen sezon gol kralı olan Vagner Love’ın attığı golle Malatyaspor’u 1-0 yenmeyi başardı. Kayserispor ise Gençlerbirliğini 2-1 mağlup ederken Gençlerbirliği teknik direktörü ile yollarını ayırdı. Pazartesi günü oynanan haftanın kapanış maçında ise Karabükspor evinde Kasımpaşa’ya 2-0 mağlup oldu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir