Sizce, Spor

Suriye-İran Dünya Kupası Maçı Sonuçları  

Bu sonuçların ardından 2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri A grubunda İran liderlikle çıkıp Dünya Kupasına girebilmeyi başarabildi. A grubunda 2. takım Güney Kore de gruplardan çıkmayı başardı. Suriye Milli Takımı’ysa Dünya Kupası’na katılabilmek için play-off oynayacak.       

suriye-iran-maci-ne-oldu.jpg

Maç Detayları:                                                    

Asya elemeleri 3.tur maçında bir araya gelen Suriye İran maçını hakem Ryuji Sato yönetti. Maç 37 derece sıcaklıkta Azadi Stadium’da oynandı. Suriye Maça hızlı bir başlangıç yaparak 13. dakikada Tamer Haj Mohamad’ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bitmek üzereyken İran Milli Takımı, Serdar Azmoun’un attığı golle beraberliği yakaladı. Böylelikle ilk yarı beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıda dakikalar 64’ü gösterirken sahneye yine İranlı futbolcu Serdar Azmoun çıkıyor ve 2. golünü atarak takımını öne geçiriyor. Maç bitmek üzereyken Suriye Milli Takımı Omar Al Soma’yla beraberliği yakalıyor. Suriye 90. dakikada gelen bu golle play-off’a kalıyor.

suriye-iran-maci.jpg

2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri A Grubu        

A grubunda İran, Güney Kore, Suriye, Çin, Özbekistan ve Katar mücadele etti. A grubunda tamamlanan maçların ardından İran 22 puanla birinci olurken Güney Kore 15 puanla ikinci oldu. Suriye’yse 13 puanla 3. oldu. Grubun diğer takımları Çin, Özbekistan ve Katar Dünya Kupası’na veda etti.

suriyede_2018_dunya_kupasi_.jpg

Maç Sonucu Tepkileri Nasıl Oldu?

Ülkelerindeki yaşanan savaş dolayısıyla henüz hiçbir maçını evinde oynayamayan Suriyelileri heyecan sardı.6 yıldır süren savaş ortamında bir sürü futbolcu başka ülkelere gitmek zorunda kaldı. İç savaştan beri büyük kayıplar veren Suriye”nin Dünya Kupası heyecanı sayesinde az da olsa yaralarının hafifleyeceği söyleniyor. Bugünkü maçın heyecanını yaşayabilmek için işçiler Şam’da dev bir platform kurup maçı beraber izlediler. Suriye futbolunda en önde gelen yöneticilerden biri olan Muvaffak Fethallah şu açıklamalarda bulundu: “Takımımız kazanacak ve Suriye’yi ilk defa Dünya Kupasına götüreceğiz. Suriyelilerin mutlu olmasını istiyoruz.” Suriye bu beraberliğin ardından play-off karşılaşmasında B grubu üçüncüsü Avustralya ile karşılaşacak. Öte yandan Suriyeli izleyicilerin maç esnasında Esad’ın fotoğrafını açıp tezahürat yapmaları sosyal medyada olay oldu.

  1. Suriye-İran Maçının Nasıl Bitmesini Bekliyordunuz?

    1. İran’ın kazanacağından emindim
    2. Suriye’nin kazanmasını bekliyordum
    3. Beraberlik bekliyordum
    4. Çok daha fazla gol olmasını bekliyordum
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir