Seyahat, Yaşam

Tatil Sonrası İşe Adapte Olmanın Beş Yolu

Geri dönme vakti geldiğinde gerçek hayatın rutinine uyum sağlamak birçok çalışan için sorun oluşturmaktadır. Üstelik adaptasyon süreci ne kadar uzun sürerse, kişinin iş verimi ve motivasyonu düşmektedir. Tatil sonrası ilk iş gününe sendrom yaşamadan başlamak istiyorsan aşağıdaki beş öneriye dikkat etmende yarar var.tatil-sendromu.jpg

  • 1) Tatilin Gidişini Nasıl Planladıysan Dönüşünü De Planla

Tatile giderken detaylarıyla kadar dikkat ettiğin programını neden tatil dönüşü için de planlamayasın ki? Çoğu insan, tatilini uzatmak için Pazar gecesi dönmeyi tercih eder. Ancak Pazar değil de Cumartesi dönüş yaparsan, günlük hayatının rutinine ve iş tempona psikolojik olarak kendini hazırlayabilirsiniz.

  • 2) Yapılacaklar Listesi Hazırla, Kendini Organize Et

tatil-sendromunu-yenmek.jpgTatil sonrası ilk iş gününde ne yapacağını planlayarak işe başlamalısın. İlk haftan için neler yapılacağını planla ve yapılacaklar listesi hazırla. Bunu hazırlamak nelerle karşı karşıya olduğunu görmeni sağlayacaktır. Kendini işlere göre organize etmeye çalış, böylelikle iş rutinine kısa sürede ayak uydurabilirsin.

tatil.jpg

  • 3) Tatil Dönüşünden Hemen Önce İş Yerini Ara

Tatil dönüşünden birkaç gün önce iş arkadaşlarını arayıp, şirkette nasıl gelişmeler olduğundan haberdar olmak, işe dönüşünde seni 1-0 önde başlatır. Ofise, seni bekleyen iş yığınının arasında kaybolacağından habersiz gitmek psikolojik olarak zihnini yorar.

  • 4) Ofis Dışındayım Mesajını Avantaja Çevir

Ofis dışında olduğunu belirten mesajını bırakırken, açık olmaya dikkat etmenin yanında sizin yokluğunuzda kimlerle iletişime geçilmesi gerektiğini de belirtmekte yarar var. Böylelikle dışarıdan gelecek maillere set çekmiş olur ve tatilde iş stresi yaşayarak ofise dönüş yapmamış olursun.

  • 5) E- Posta Kutusunu Temizle

Tatil dönüşü e-posta kutusunu temizlemek, sadece işaretli, bayraklı olanlara baktıktan sonra gerisini silmek, mail kutunu rahatlatacak, üzerindeki iş yükünü atmanı sağlayacak ve adaptasyon sorununu ortadan kaldıracaktır.

  1. Sizce Yukarıdakiler Tatil Sonrası Adaptasyonunu Sağlamak İçin Yararlı Olur Mu?

    1. Evet, bunları uygularsam sendrom mendrom kalmaz.
    2. Bence taktiğe maktiğe gerek yok bam bam bam.
    3. Hayır, bence hiçbir işe yaramayacaktır.
    4. Tatil sonrası sendromu diye bir şey yaşamıyorum.
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir