Spor

TFF’den 8 Kulübe Puan Silme Cezası!

TFF Lisans Kurulu tarafınca Ulusal Lisans Sistemi çerçevesinde yapılan son değerlendirmede; Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig kulüplerinin yapmış olduğu müracaatlar, sportif, personel, altyapı, mali ve hukuki kriterler göz önünde tutularak incelendi.

İncelemeler sonucunda, Süper Lig’den Bursaspor, Akhisarspor, Kayserispor’a, 1.Lig’den Çaykur Rizespor, Adanaspor, Adana Demirspor, Gazişehir Gaziantep FK, Denizlispor, B.B. Erzurumspor, MKE Ankaragücü ve Samsunspor’a, 2.Lig’den Nazilli Belediyespor, Amed Sportif, Fatih Karagümrük, Kastamonuspor 1966, Gümüşhanespor, Menemen Belediye, Niğde Belediye, Hatayspor, Tokatspor, Eyüpspor, Bugsaş Spor ve Şanlıurfaspor’a Ulusal Lisans verildi.

turkiye-futbol-federasyonu-sekiz-takima-puan-silme-cezasi.jpeg

Toplantıda alınan bir diğer karar kapsamında, verilen süre zarfında eksiklerini tamamlayamayan kulüplerden Bucaspor,Balıkesirspor Baltok, Gaziantepspor, Eskişehirspor, Kocaeli Birlik, Karşıyaka, Mersin İdman Yurdu ve Manisaspor’a üçer puan silme cezası verildi.

Böylece, 2017-18 sezonun kulüplerin lisans alma süreci bitmiş olup, en üst üç ligdeki kulüplerin 12’si UEFA lisansı, 46’sı da ULUSAL Lisans elde etmiştir.

Kurulun almış olduğu ilk ve ikinci aşama kararları şöyledir:

İlk değerlendirmeler sonucunda; Süper Lig’den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Antalyaspor ve 1. Lig’den Giresunspor UEFA Lisansı elde ederken Süper Lig’den Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor, 1. Lig’den Altınordu, Elazığspor, 2. Lig’den İstanbulspor, Hacettepe, Kahramanmaraşspor, Keçiörengücü, Konya Anadolu Selçukspor ve SBS İnşaat Kırklarelispor Ulusal Lisans hakkı ettiler.

Kurul, kulüplere eksiklerini tamamlamaları adına 30 ila 60 gün arasında bir ek süre vermişti.

İkinci aşama kararlarındaysa; Süper Lig’den Sivasspor’a, 1.Lig’den Boluspor, Bandırmaspor, Ümraniyespor’a, 2.Lig’den Fethiyespor, Etimesgut Belediyespor, Pendikspor, İnegölspor, Sarıyer, Tuzlaspor, Sivas Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor’a Ulusal Lisans verildi.

Aynı toplantıda Lisans Kurulu, kalan tüm kulüplere ise eksiklerini tamamlamaları için Finansal Fair Play ve Kulüp Lisans Talimatı’nın 25/1. maddesinde belirtilen kriterlerin ihlalleri sonucunda yine talimatnamede yer alan yaptırımlar uyarınca, bir aylık ek süre ve para cezası verdi.

  1. Sizce bu cezalar Türk futboluna bir fayda sağlar mı?

    1. Denetim ve yaptırım şart, cezalar hafif bile
    2. Cezalar çok ağır, tanınan süreler yetersiz, bu kulüpleri felakete sürükler
    3. Cezaların bir etki sağlayacağını düşünmüyorum
    4. Futbolla ilgilenmiyorum
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir