Seyahat, Yaşam

Türklerin Tatil İçin En Çok Tercih Ettiği Ülkeler

En ufak bir tatil arasını bile değerlendirmek herkesin hakkıdır. Kimi evini bir tatil mekanı olarak görürken kimisi de farklı kültürleri ve ülkeleri tanımak için pasaportunu hazırlamakla meşguldür. Pasaportu hazırlarken acaba hangi ülkeye gitsem sorusu kafaları kurcalar ve bu soruya verilmiş cevapları sıralayalım.

İçerik Navigasyonu

1- GÜRCİSTAN

En çok tercih edilen ülke sıralamamızın başını ülkemize yakınlığıyla bilinen Gürcistan çekmektedir. Ülkemiz Karadeniz seyahatinden sonra bu kadar yaklaşmışken görmeden gitmeyeyim dediğimiz Gürcistan vize sorunu olmadığı için rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir.

2- BULGARİSTAN

Ülkemize çok yakın olan Bulgaristan birçok tatil sevdalısının tercih ettiği bir ülke ve listemizde ikinci sırada. Kış sporları dendiği zaman bende buradayım diyenlerin tercih ettiği Bulgaristan birçok kayak merkezi ile bu imkanı turistlerine sunmaktadır. Sadece kış mevsimi tercih edilen bir ülke olmayan Bulgaristan her mevsim Türkler tarafından ziyaret edilmektedir.

3- YUNANİSTAN

Yunanistan yanı başımızda olması sebebiyle birçok Türk tarafından tercih edilen bir ülkedir. Ülkemiz güzelliklerinin benzerlerini taşıyan Yunanistan’a yaz aylarında ülkemizden birçok kişi ziyaret gerçekleştirmektedir. Bu ziyaretlerin artmasının bir nedeni olarak Yunan adalarına geçişlerin yaz aylarında rahatlaması gösterilebilir. Ayrıca ülkemiz topraklarından birkaç noktadan Yunanistan’a feribot seferleri yapılmaktadır. Bu noktalar Bodrum ve Çeşme. Ülkemize yakın tatil yerleri dendiğinde aklımıza ilk gelen ülkelerden ilkidir belki Yunanistan.

4- ALMANYA

Almanya en çok Türk’ün yaşadığı ülkelerden birisi. Tatili fırsat bilen kişilerin dördüncü tercihi de kendimizi oralarda yabancı hissetmediğimiz Almanya. Gerek tarihi güzellikleri olsun gerekse ülke içerisinde yer alan şehirlerde düzenlenen etkinlikler olsun Türklerin burayı tercih etmesinin birkaç sebebi.

5- İTALYA

Türklerin tatil yerleri dendiği zaman vazgeçilmezlerinden birisi olan İtalya listemize girmekle kalmıyor ayrıca hayalleri süsleyen birçok şehri ile unutulmaz tatil anılarını bizlerle yolluyor. Venedik’te yapılan bir tekne turu ve orada çekilen birden çok fotoğraf profil fotoğrafımız olarak yerini alıyor. Tema olarak Roma şehrini seçenler tarihe tanıklık ederken diğer şehirlerde kendi özellikleriyle Türkleri kendine çekmektedir.

Listemiz son bulurken Türkler tarafından en çok tercih edilen ülkeleri sıralamış bulunmaktayız. Her ülkenin ayrı ayrı turist çeken özellikleri, yapıları, kültürleri varken hepsi ülkemiz sınırlarında mevcut olan özelliklerin, yapıların, kültürlerin sadece farklı versiyonlarıdır. Farklı versiyonları tanıyıp öğrendiğimiz huzurlu tatiller sizinle olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir