Genel

Tuvalette Yatarken Londra’nın En Ünlü Restoran Zincirinin Sahibi Olan Türk

Hüseyin Özer Tokat Reşadiye’de doğdu. İstenmeyen bir çocuk olan Hüseyin Özer çok zorlu hayat şartlarından geçti.

İçerik Navigasyonu

İstenmeyen Bir Çocuktu

Doğumundan kısa bir süre sonra anne ve babasının ayrılması üzerine istenmeyen bir çocuk oldu. Daha sonra  birkaç hayvanla birlikte bir ağanın yanına verilen Hüseyin Özer’in zorlu hayatının başlangıcı böyleydi.

Okula Gitmesi Gerekirken Çobanlık Yaptı

Okul zamanı geldiğinde okula gidemeyen Hüseyin Özer keçi çobanlığı yapıyordu. Kendisi gibi çoban olan Celal emmiden okuma yazma öğrendiğini söyleyen  Hüseyin Özer değnekle küle, toza; taşlarla kayalara yazılar yazarak okuma yazmasını geliştirdiğini söyledi.

Tuvalette Yatıp Kalktı

11 yaşında Ankara’ya gelen Hüseyin Özer Ulus’ta çakmaktaşı ve benzin satarak günde 75 kuruş kazanıyordu.  Bu esnada kalacak yeri olmayan Hüseyin Özer sıhhıyede tuvalette yatıp kalktığını söyledi. Hüseyin Özer yatıp kalktığı tuvalet hakkında da: “O tuvalete minnettarım çünkü benim yatacak yerimdi.” dedi.

Öz Abisi Tarafından Zehirlenmek İstedi

Aynı yıllarda öz abisi tarafından Anne tarafından kalan tarlaları ortak olmaması için zehirlenme teşebbüsüyle karşı karşıya kalan Hüseyin Özer bu teşebbüsü de şu şekilde anlattı: “Öz abim beni zehirlemek için bana zehirli incir verdi. Ancak inciri ağzıma attığımda bir şey bana engel oldu ve ben hemen tükürdüm.” Dedi. Bu olayı Ankara’da çocuklara anlattığımda onların yemeklerini kendisiyle paylaştığını da ekleyen Hüseyin Özer o bohçadan çıkan yemeklerin yediği en güzel yemekler olduğunu söyledi.

Ankara’dan Sonra İstanbul 

Ankara’dan sonra İstanbul’a gitmeye karar veren Hüseyin Özer bir meyhanede komi olarak işe başlamış buradan kazandığı parayla da kendine bir kömürlük tutarak burada yaşamaya başlamıştır.

İngilizce Öğrenmeye Karar Verdi

Öğrenmeye ve okumaya çok hevesli olan Hüseyin Özer burada yaşarken İngilizce öğrenmeye de karar verdi. Hüseyin Özer emekli bir albaydan haftanın iki günü İngilizce dersi almaya başladı.

Biraz İngilizcesiyle İngiltere Yolcusu

Askerden döndükten sonra öğrendiği birazcık İngilizce ile öğrencilerin arasına karışarak İngiltere’nin yolunu tutan Hüseyin Özer burada bir kebapçıda çalışmaya başladı. Dört yıl sonra ilk restoranını açan Hüseyin Özer bugün önünde kuyruklar olan Sofra Restoranlarının sahibidir. Hüseyin Özer’in yaşadığı zor şartlar bütün insanlığa İlham olacak bir hayat hikayesine sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir