Dünya, Haberler

Usame Bin Ladin’in Bilgisayarından Çıkanlar Şoke Etti

CIA kısaltmasıyla bilinen Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı geçmişle ilgili bilgileri yayınlamaya devam ediyor. Daha önce geçmişe ait pek çok belgeyi yayınlanan kurum son olarak 2011 senesinde yapılan operasyonla öldürülen El Kaide’nin kurucularından olan Usame Bin Ladin’in bilgisayarında bulunan dosyaların bilgilerini yayınladı. Uzunca bir süre Amerika’yı meşgul eden ve bir zamanlar dünyanın en çok aranan teröristi olarak bilinen Ladin’in bilgisayarından çıkanlar ise çok şaşırtıcı.

İçerik Navigasyonu

470 Bin Dosya Bulundu

Bilgisayardan çıkan dosya sayısının yaklaşık olarak 470 bin olduğu ifade edilirken bilgisayarda bulunan dosyalar arasında çok sayıda çizgi film bulunuyor. Bir çok kişinin bildiği Tom ve Jerry çizgifilmi dahil olmak üzere pek çok çizgifilm ile ilgili videolar Ladin’in bilgisayarında bulunan arasında en dikkat çekici olanları. Sıklıkla kullanılan cep telefonu melodileri ise Ladin’in bilgisayarında bulunan ilginç içerikler arasında.

Örgütsel Dökümanlar Bulunanlar Arasında

Bulunan ilginç şeylerin yanı sıra El Kaide tarafından gerçekleştirilen pek çok infaza ait bilgiler ve videolar Ladin’in bilgisayarında bulunuyor. Bilgisayarda ayrıca örgüt dökümanı olarak kabul edilebilecek belgelerle birlikte El Kaide içerisinde bulunan düşünce ayrılıklarıyla ilgili belgeleri de içeriyor. Bütün dünyada şok etkisi yaratmış olan 11 Eylül 2001 saldırısının 10. yıl dönümü için hazırlanan gizli planlar da bulunan önemli bilgiler arasında. Ayrıca El Kaide’nin stratejileri konusundaki belgeler de bilgisayarda bulunanlar arasında büyük öneme sahip.

Hamza Bin Ladin’in Fotoğrafı 

Bilgisayarda çıkan belgeler arasında Usame Bin Ladin’in oğlu olan Hamza Bin Ladin’in fotoğraflarının da bulunduğu belirtildi. Hamza Bin Ladin’in çocukluk dönemindeki resimleri dışında resmi bulunmadığı kabul ediliyordu.

Yayınlanmayan Dosyalarda Neler Var?

Dosyalarla ilgili paylaşımda bulunan CIA bazı belgelerin güvenliği tehdit edici unsurlar barındırdığı nedeniyle yayınlanmadığı ve yayınlanmayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada yayınlanmayan belgeler arasında cinsel içerikli videolar ve telif içeriği bulunan bazı dosyalar olduğu belirtildi. Telif nedeniyle yayınlanmayan dosyalar arasında filmler ve belgeseller olduğu ifade edildi. Fakat yapılan açıklamada aynı zamanda ulusal güvenliği tehdit edici unsurların bulunması CIA tarafından asıl belgelerin yayınlanmadığı düşüncesini beraberinde getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir