Dünya, Haberler

Vize Kriziyle İlgili Hükümet’ten Önemli Açıklama

Türkiye ve Amerika arasında başlayan vize krizi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Amerika’dan gelen vize başvurularının askıya alınması kararına Türkiye’nin tepkisi gecikmemiş ve aynı şekilde karşılık verilmişti. Süreçle ilgili gelinen son nokta için Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. Vize krizi, tutuklanan personel ve süreç konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Bozdağ sürecin olumlu bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İçerik Navigasyonu

Görüşmeler Başladı

Bozdağ açıklamalarında Türkiye Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı arasında bir telefon görüşmesi yapıldığını, bu görüşmede durumun değerlendirildiğini ve yapıcı bir sürece başlanması konusunda çalışmaların başlayacağını söyledi. Görüşmede süreç ile ilgili bir program oluşturulduğunu ve bir bu program çerçevesinde ülkelerden seçilen temsilcilerin bir araya gelerek çalışma yapacaklarını belirten Bozdağ, bu sürecin gelecek günlerde başlayacağını belirtti. Bu krizin iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verdiğini ve müttefik ülkelerin bu gibi durumlara gelmemesi gerektiğini belirten Hükümet Sözcüsü bu konuda çalışmaların başlayacağını söyledi.

Hukuksuz Bir İşlem Yok

Tutuklanan personel ile ilgili konuşan Bozdağ, ilgili kişinin avukatıyla görüştürülmediği konusunda çıkan haberlerin doğru olmadığını ve avukatıyla görüştürüldüğünü söyledi. Ayrıca sürecin günler süren bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Bozdağ, gözaltı ile tutuklama arasında günler olduğunu belirtti. Türkiye’nin hukuk kurallarında avukat olmadan ifade işleminin gerçekleşmeyeceğini belirten Bozdağ, avukatın hukuka uygun bir şekilde görevini yaptığını ifade etti.

Tutuklanan Kişinin Diplomatik Bağışıklığı Bulunmuyor

Tutuklanan kişinin durumuyla ilgili bilgi veren Bekir Bozdağ, tutuklanan kişinin Türk vatandaşı olduğunu ve diplomatik bağışıklığa sahip bir kişi olmadığını kamuoyuyla paylaştı. Bu nedenle herhangi bir yanlış durum olmadığını belirten Bozdağ, her Türk vatandaşı için uygulanan sürecin bu kişiyle ilgili olarak da uygulandığını söyledi.

Büyükelçi Beyanına İtibar Edilmeli

Vize krizinin başlamasında sonra ifadeye çağrılan bir kişinin Amerika’nın elçilik veya konsolosluklarında saklandığına dair iddialara değinen Bozdağ böyle bir durumda sorunun büyükelçiye sorulması gerektiğini belirtti. Büyükelçi’nin de iddiaları reddettiğini hatırlatan Hükümet Sözcüsü bu açıklamaya itibar edilmesinin doğru olacağını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir