Ekonomi, Haberler

Yeni KHK İle 100 Bin Yeni İstihdam!

Verilen desteklerle 100 bin istihdam sağlanması planlanıyor. Bir süredir üzerinde çalışılan KHK’ya son şekilleri de verilmek üzere! Yakın zamanda yayınlanması planlanan Kanun Hükmünde Kararname’de en önemli nokta Doğu bölgelerindeki yatırımlar olacak.

istihdam-seferberligi.jpg

İçerik Navigasyonu

Doğu Bölgesine Enerji ve Finans Maliyet Desteği!

100 binden fazla insana yeni iş kapısı açılacağı belirtilen düzenlemede var olan teşviklerin yanında enerji ve finans alanında destek sağlanacağı ifade edildi. KHK’nın yayınlanması ile Bakanlar Kurulu kararı ile projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Teşviklerden Hangi İller Yararlanacak?  

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini kapsayacak olan teşvikler ile 23 ile destek verileceği belirtildi. Bu 23 ilin kaçıncı bölgede olduğuna bakılmaksızın tüm iller 6. Bölge olarak kabul edilecek. Bu iller 6. Bölgeye sağlanan tüm teşviklerden yararlanacaklar. Bu teşviklere ilave olarak enerji ve maliye desteği sağlanacak. Sektörel olarak il il belirlenecek olan desteklerle kendi fabrikasını açacak olanlara kredi sağlanmış olacak. Bu kredilen tamamını veya bir kısmını devlet üstlenecek. İmalatta ve ithal ikamesinde ürün destekleri sağlanacak.

Bölgede İmalat Sektöründe Kaç Kişi Çalışıyor?

100 binden fazla yeni istihdamın sağlanacağı bölgede şuanda imalat alanında 130 bin kişi çalışıyor. Belirlenen hedefe ulaşıldığında işsizlik problemi de büyük ölçüde çözüme kavuşturulacak. Turizm alanında da bölgede terörün iyice azalması ile birlikte İran’dan da büyük oranda turist gelmeye başladı. İleriki zamanlara turizm yatırımlarının da büyük oranda destekleneceği belirtildi. Özellikle Doğu bölgesinde bulunan tarihi yerler yıllarca terör örgütlerinin yaşamı korkutması nedeniyle turizm alanında hak ettiği ilgiyi göremedi. Bu durum büyük bir turizm kaybına ve döviz girişinin engellenmesine yol açtı. Şuanda terör örgütlerinin eylemlerinin büyük oranda düşmesi ve müdahale edilmesi ile ortamın sağlıklı yaşanılabilir olmasını sağladı.

  1. Sizce bu çalışma ile işsizlik sorunu çözülür mü?

    1. Doğru bir adım ancak yeterli değil
    2. Şeffaf bir çalışma olursa faydalı olacaktır
    3. Faydalı olacağını düşünmüyorum
    4. İşsizlik sorununun çözülmesi için daha fazla çalışma yapılmalı
    1 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir