Eğlence, Geyik

Yılbaşını Evde Geçirecekler İçin Harika 4 Öneri

Yeni yılın ilk saatlerine girmenin heyecan dolu kutlaması olarak bilinen yılbaşı, hemen herkes adına eğlence manasına gelmektedir. Bazı insanların pek haz almadığı ve ecnebi kültürü olarak kabul ettiği bu kutlama birçok insan için heyecan verici bir plan sonrası kutlama anlamına gelir. Bu kutlama planı dâhilinde nerede ise bir ay evvelinden planlamalar yapılır.

İçerik Navigasyonu

1.Cümbür Cemaat Yiyecekler ile Katılımlı Kutlama

Kutlamanın hem daha keyifli hem fazla katılımlı hem daha eğlenceli hem de hesaplı olması adına bu tercih edilebilir. Bir taş ile birden fazla kazanç elde etme işte böyle olur. Katılan yakın ve arkadaş gurubuna böyle bir teklif ile gitmenin başka faydaları da ortaya çıkıyor. Bu kutlama ortamını güzelleştiren etkinlikte kim ne kadar ne seviyor ise beraberinde getirmesi, sizin faydanıza olacaktır. Sizin üzerinize yıkılacak bir ton masraftan da kurtulmuş olacaksınız. Hazırlama aşamasının meşakkatinden de kurtulacak olmanın keyfini de ayrıca sürebilirsiniz. Kimi beğendireceğim endişesi yerine kutlama mekânı süslemeleri ile vakit geçirebileceksiniz.

2. Tam 12’de Sıra Dışı Bir Şey Yapın

Hemen her yılbaşı zamanında saatler tam on ikiyi gösterme anında, insanlar kuru kuruya geri sayıma geçerler. Monoton ve alışıla gelmiş bu uygulamanın sınırlarından bu sefer kurtulun. Bu sefer, gecenin yarısı zamanını gösteren ana kadar yapılan her şey yapılmış ve geriye sadece sayım kalmış olmasın. Yine klasik sayım yapılsın ancak bunu biraz kuruluktan çıkarıp ıslatın. Hareketlendirin. Çılgınlaştırıp, sürpriz bir sıra dışılık katın. Mesela geri sayım yapıldığı ve herkesin tebrikleştiği bir anda herkesi çılgına döndürecek bir etkinlik yapın. Bir müzik ve eşliğinde eğlence tertip edin. İkram edilecek elde kokteyller ile ortamı anlamlaştırın. Hem görüntü hem de yiyecekler eşliğinde aniden ortaya çıkarak geceyi unutulmaz hale getirebilirsiniz.

3. Gece Acıkanlar

Halk arasında gece vakti yenen yemeğin adı “Yat Geber Ekmeği” adını alır. Kutlamanın uzun süren hareketliliği ile gece yarısını geçen zaman diliminde bazıları acıkmış olabilir. Herkes kendi getirdiklerini yedi ve içti. Bu arada sizin de en ihtiyaç duyulacak zamanda önceden sürpriz bir yiyecek hazırlamanız, konuklarınıza yapacağınız bir ikram hem sizin dostlarınız nezdinde durumunuzu güzelleştirecek hem de insanların ihtiyaçlarını gidermenize katkı sunacaktır. Yılın bu ilk saatlerinde, ortamın ihtiyacını karşılayarak, evinizdeki bu kutlamayı hatırdan çıkmaz hale getirebilirsiniz.

4. Kırmızının Saltanatını Sonlandırın

Hemen her yılbaşı kırmızı renk ve tema revaçtadır. Bu sefer her yer yeşilin ve beyazın tonları ve süslemeler ile bezensin. Hem mum hem süslemeler hem de kar vari ortam ortamın kolay unutulmayacak bir hale dönüşmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir