Gündem, Haberler

Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı! Sıcaklık -16’yı Gördü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumu değerlendirmelerini paylaşırken son dakika uyarılarında bulundu. Tahminlerde hava durumuna dair genel tahminler paylaşılırken bazı iller için uyarılar yapıldı.

Yurdun Büyük Kısmında Yağış

Yurt genelinin parçalı bulutlu olduğu ifade edilirken Akdeniz,Ege,İç Anadolu bölgeleri ile Marmara’nın doğu kısmı ve Güneydoğu Anadolu’nun büyük bölümü ve Giresun Trabzon, Amasya gibi illerde yağış beklentisi bulunuyor. Yağış tipi ve yağış miktarı bölgelere göre değişiklik gösteriyor. Ege ve Akdeniz kıyılarında beklenen yağışın yağmur olduğu ifade edilirken Akdeniz Bölgesi için çok kuvvetli yağış ve şiddetli yağış beklendiği belirtildi. Tunceli ve çevresinde ise kuvvetli yağış uyarısı bulunuyor.

Hava Sıcaklıklarında Düşüş

Meteoroloji’den yapılan açıklamada sıcaklık tahminleri de bulunuyor. Tahminlere göre Türkiye’nin iç kesimlerinde ve Batı bölgesinde 2 ile 6 derece arasında değişen sıcaklık düşüşleri beklenirken diğer bölgelerde sıcaklık değerlerinin aynı seyirde kalacağı ifade edildi. Rüzgar tahminleri ise Akdeniz ve Ege bölgeleri dışında hafif ve orta kuvvette olacağı belirtilirken, Akdeniz ve Ege için ise 30km-50km/saat hıza ulaşabilecek rüzgar konusunda uyarılarda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarındaki düşüş ise özellikle Doğu illerinde kendini hissettiriyor. Kars ilinde gece hava sıcaklığı -16 derece olarak ölçülürken diğer illerde de eksi hava sıcaklığı görülüyor. Ardahan, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Erzincan gece saatlerinde eksi sıcaklık değerlerine sahip diğer iller olan iller.

Don ve Buzlanma Konusunda Risk

Doğu Anadolu bölgesinde bulunan iller için ise Meteoroloji tarafından don ve buzlanma ihtimaline karşı uyarı yapıldı. Gün içerisinde yağış ve yer yer sağanak yarış beklenen bölgede akşam saatlerinden itibaren havanın soğumasıyla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışına dönecek. Kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle özellikle yüksek bölgelerde don ve buzlanma ihtimali bulunuyor. Bu ihtimale karşı özellikle gece sıcaklığı eksi değerlerde olan iller için buzlanma ve dona karşı tedbirli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlardan da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemler almasını isterken don ve buzlanma yaşanabilecek yerlerde hava sıcaklıklarının 1-2 derece düşeceğini açıklamalarına ekledi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir