Gündem, Sizce

Sıcaklar Bastırıyor! Kavrulacağız!

Haziran ayında ülke genelinde serin seyreden hava sıcaklıkları, Temmuzda hızla yükselmişti. Son günlerdeki serin havadan sonra, Meteorolojiden kötü haberler geldi.

Meterolojiden yapılan açıklamalara göre bu hafta çok sıcak gececek. Yetkililer yeni gelen sıcak hava dalgası konusunda uyarılarda da bulundular.

gunesli-hava.jpg

İstanbul’da nem ile beraber hissedilen sıcaklıkların 45 dereceyi bulması bekleniyor. Hissedilen sıcaklık haricinde kentte sıcaklıklar genellikle 34-35 derece civarında olacak. Uzmanlar sıcaklıkların özellikle etkili olduğu 11:00-16:00 saatleri arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunuyorlar.

havadurumu.jpg

Özellikle yaşlıların ve çocukların sıcak havaya dikkat etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kalp, diyabet gibi hastalıkları olan kişilerin de ayrıca tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Sıcak hava sebebiyle doktorlar da uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Sıcak havaların kalp krizini de tetikleyebileceğini belirten doktorlar sıvı tüketimine önem verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

İstanbul’da çarşamba gününden sonra sıcaklıklar 31 derece düşüyor. Ancak yurt genelince sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir