Ekonomi, Yaşam

Youtube’da Para Kazanmanın Yollarını Açıklıyoruz

Youtube üzerinden para kazanmak için çok profesyonel bir çekim tekniğine ihtiyacınız yok. Youtube’a yüksek hit alacağını düşündüğünüz videolar yükleyerek bir servet kazanabilirsiniz.youtube-ile-kazanma.jpg

Fakat Youtube’un sağılmayı bekleyen bir inek olduğunu sanmayın. Elbette Youtube üzerinden bir servet elde edebilirsiniz fakat bunun için oldukça sabır ve emek harcamanız gerekir.

youtubr-ile-zengin-olma.jpg

Youtube üzerinden para kazanmak istiyorsanız ilk olarak hesabınıza monitize etmeniz gerekir. Hesabınıza monitize etmek demek, videolarınızda Google reklamlarının yayınlanmasına izin vermeniz demektir. Bunun için Google Adsense başvurusu yapmanız gerekir. Google, başvurunuzu incelemeye alır ve uygun gördüğü takdirde reklam yayınlamanıza izin verir.

youtuberlarin-kazanci.jpg

Youtube’dan para kazanmak içi izlemeniz gereken yol haritası;

1) Youtube üzerinden para kazanmak için ilk olarak hesap açmalısınız ve hesap özelliklerini girmelisiniz. Fakat bu sistem henüz Türkiye’de resmi hale gelmedi. Hesabınıza telifli içerikler veya Youtube’un topluluk kılavuz ilkelerini ihlal eden içerikler yüklerseniz, Google hesabınızı aktif etmez.

2) Hesabınızı aktif ettikten sonra ‘Videolardan Para Kazan’ butonuna tıklayarak videolarınızda ne tarz reklamlar yayınlanmasına karar verebilirsiniz. Videonuzun içeriğine göre bir reklam türü seçmek her iki taraf için de yararlı olacaktır.

 Eğitici videolara TrueView reklam eklemek daha akıllıca olur. Böylelikle izleyiciler reklamı sonuna kadar görüntüleyebilir. Eğer eğlenceli bir videoya reklam eklemek istiyorsanız Overlay reklamını tercih etmelisiniz. TrueView reklam kullanırsanız izleyiciler diğer bir videoya geçiş yapabilirler.

3) Hangi tür reklamın yayınlanacağını seçtikten sonra onaylayın. Bu işlemle birlikte videolarınızın yanında dolar işareti belirir. Bunun ardından yapmanız gereken tek şey Youtube hesabınız ile Adsense hesabınızı ilişkilendirmek olacaktır. Adsense ilişkisi sayfası üzerinden kolaylıkla bu ilişkilendirmeyi yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir