Yaşam

“Yumurta Bile Kıramıyorum” Diyenleri Kurtaracak 3 Kolay Yemek Tarifi

Bazı yemekler var ki doğramayı ya da karıştırmayı bilmekten başka hiçbir marifet gerektirmiyor. Hatta bu yemeklerle mükellef bir sofra bile kurmanız mümkün. İşte size birbirinden lezzetli ve kolay 3 tembel işi yemek tarifi:

Fırında Kolay Şakşuka

Tek yapmanız gerekenin doğramayı bilmek olduğu bu basit ama çok lezzetli yaz yemeği şakşukayı yapmak sanıldığında çok daha kolay bir yemek. Sizi kızartma derdinden kurtarmak için vereceğimiz bu fırında kolay şakşuka yemeği, kızartma lezzetini aratmadan sağlıklı bir hale gelince misafirlerinizi de memnun edecek.

saksuka-tarifi.jpg

Fırında kolay şakşuka için gerekli misafir sayınıza göre patates, alaca soyulmuş patlıcan ile taze kabakları soyup küp küp doğramak gerekiyor. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilen sebzelerin üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz etleniyor. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika 180 derecede pişen bu yemeğin üzerine, küçük bir tencerede kabukları soyularak 2-3 diş sarımsakla pişirilen domatesler de döküldüğünde parmaklarınızı yiyeceğiniz bir tembel işi ama tadına doyulmaz bir lezzet çıkıyor ortaya.

ayran-asi-tarifi.jpg

Ayran Aşı

Adının çok kelli felli duruşuna bakmayın, yaz aylarının sultanı “Soğuk Çorba” olarak da bilinen Ayran Aşı, aslında yapımı çok kolay bir yemek türü. İsteğe göre sıcak olarak da tüketilebilen Ayran Aşı yapımına bir gün önceden başlamanız gerekiyor. Akşamdan ıslatılan 1 bardak aşurelik buğday ile birkaç avuç nohut ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde haşlanıyor. Aşurelik buğdayın suyu alınarak bir kenarda soğuması bekleniyor. Bu suyla çorbada kullanılacak yoğurt inceltiliyor. Yoğurt çırpılarak kıvamlı bir ayran haline geldikten sonra haşlanmış buğday ve nohut katılıyor. Yaz sıcaklarında büyük bir serinlik sağlayan Ayran Aşı, üzerine taze ya da kuru nane serpildikten sonra soğuk olarak servis ediliyor.

kolay-sebzeli-makarna-tarifi.jpg

Sofranın vazgeçilmesi makarna

Kolay yemek deyince hemen akla gelen en keyifli lezzetlerden biri de makarna. Harika bir makarna başlı başına yakın arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bir sofranın baş lezzeti olabilir. Hemen herkesin keyifle yediği makarna yaparken küçük bir püf noktasına dikkat ederek misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz.

Makarnanın kaynaması için ocağa koyduğunuzun suyun, makarnanın haşlanması için yeterli ölçüde olmasına, mümkünse hiç su kalmamasına dikkat edin. Böylece makarnanızın lezzeti lavaboya döktüğünüz su ile kaçmaz. Makarnayı haşladıktan sonra 1-1,5 yemek kaşığı tereyağı eriterek içine istediğiniz baharatları ve yarım kaşık salçayı atıp kavurun. Salçanın kokusu çıktıktan sonra makarnayı bu sosu içine atıp güzelce karıştırın. Lezzetli ve kolay bir yemek olan makarnanız hazır bile.

Bu lezzetlerden, birbirinden kolay tembel işi yemak tariflerinden sonra “yumurta bile kıramıyorum” sözü sizin için bahane olmaktan çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir