Sağlık, Yaşam

Yumurta ve Zeytinyağı İle Pratik Saç Maskesi

Saçınıza yaptığınız ve yaptırdığınız her yapay işlem, saçınızın giderek güçsüzleşmesine ve dökülmelerin artmasına sebep olur. Ayrıca yaz aylarında deniz ve havuz suyu, güneş ışığına sıklıkla maruz kalan saçlar da eski sağlıklı görüntüsünü kaybeder.

Saçlarınızın eski sağlığına kavuşmasını istiyorsanız ya da saçlarınızın zaten sağlıklı olduğunu fakat daha da sağlıklı olması gerektiğini düşünüyorsanız evdeki malzemelerle hazırlayacağınız doğal saç bakım maskesini kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Üstelik bu maske her saç tipine uygun.

Ekstra Malzeme Kullanmanıza Gerek Yok

Maskeniz adı üstünde yumurtalı ve zeytinyağlı saç bakım maskesi olduğu için hazırlamak için yalnızca 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı (eğer saçınız çok uzunsa 5 kaşık kullanabilirsiniz) yeterli olacaktır. Başka hiçbir ekstra malzemeye ihtiyacınız olmadığı gibi malzemeleri kolaylıkla mutfağınızdan temin edebilirsiniz.

Malzeme olarak yumurta kullanmak kafanızda soru işaretleri oluşturabilir ama kesinlikle endişelenmeden uygulayabilirsiniz çünkü saçlarınız yıkandıktan sonra kötü kokmayacaktır.

Malzemeleri bir kasede karıştırın daha sonra saç diplerinize parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. Maskeniz saçınızda yarım saat süreyle kalmalı. Bu süreçte saçlarınızı naylon bir bone yardımıyla muhafaza edebilirsiniz. Böylece kıyafetleriniz kirlenmez. Ayrıca bone kullanımı bu yarım saatlik zaman diliminde rahatça hareket etmenizi hatta günlük ev işlerinize devam etmenizi de sağlayacaktır.

Neden Yumurta ve Zeytinyağı?

 Yumurtanın iki kısımdan oluştuğunu biliyorsunuz. Maskenizin her saç tipine uygun olması bu iki kısmın da karışımda kullanılmasıyla doğrudan alakalı. Yumurtanın sarısı protein açısından oldukça zengindir ve zaten protein yapıda olan saçınızı direkt olarak besler, yumurtanın beyaz kısmı ise yağlanma dengesini ayarlamada size yardımcı olur.

Öte yandan zeytinyağı saçlarınızın yumuşacık olmasını ve saç köklerinizin güçlenmesini sağlar; böylece saçınızdaki dökülme oranı azalır.

Uygulama Sonrası Farkı Hemen Farkedin

Yarım saatin sonunda maskeyi bolca ılık suyla yıkayarak saçınızı arındırın. Daha ilk uygulamadan saçlarınızda farkı farkedebilirsiniz. Fakat bunun kalıcılığını sağlamak sizin elinizde. İlk aşamada haftada bir kez dört hafta süreyle bu maskeyi yapıp uygulamanız gerekmektedir. Daha sonra saçlarınız yeterince güçlenmiş olacağı için bu uygulamayı iki haftada bir olacak şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer kepek sorununuz varsa maskede kullanılan malzemelere ek olarak bir yemek kaşığı sirke kullanmanız bu sorunu çözmede faydalı olacaktır. Sirkenin türü önemli olmamakla birlikte bakım ve durulama sonrası saçlarınızda sirke kokusundan eser kalmayacağına emin olabilirsiniz. Dilerseniz sirkeyle hazırladığınız saç bakımı uygulamalarınızda şampuan kullanarak da saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir