Spor

863 Asgari Ücretlinin 1 Yıllık Maaşına Denk Tazminat: 3.5 Milyon Euro!

Türkiye Futbol Federasyonu Fatih Terim’in görevine son verdi. Ama olaylar böyle başlamadı. Aslına bakılırsa son dönemlerde Milli Takım içerisinde yaşanan olaylar 90’lı yılların entrikalı Brezilya dizilerini aratmayacak kadar hareketli. Gelişmeleri birkaç gün takip etmeseniz bile kaçıracağınız çok şey mevcut.

tff.jpg

Olayların aslının EURO 2016’ya dayandığı söylenmektedir. Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe o dönemde başta Arda Turan olmak üzere birçok milli futbolcuya prim üzerinden ağır eleştiriler sıraladığı bir yazı yazmıştır. Geçtiğimiz aylarda Türk milli takımı özel maçta Makedonya ile karşılaşmış ve maç berabere bitmiştir. Maç dönüşü milli takım uçağında Bilal Meşe’yi gören kaptan Arda Turan Euro 2016’da kaleme aldığı yazıdan dolayı Bilal Meşe’ye kızgınlığı ile hareket etmiştir. Bilal Meşe’nin üzerine yürümüş ve hakaretler sıralamıştır. Bilal Meşe tarafından olay yargıya taşınmıştır.

Milli takımın yaşadığı olaylar ise bununla bitmemiştir. Kaptan Arda Turan olaylar sonrasında aldığı ağır eleştiriler ile milli takım kariyerine nokta koyduğunu açıklamıştır. Olaylar karşısında Fatih Terim de müdahil olmayışı ve engellemeyişi hatta milli takım içerisinde yaşanan bazı şeyleri gazeteciler ile paylaştığı iddiası ile eleştirilerin hedefinde olmuştur.

fatih-terim.jpg

Bir süre olaylar duruldu mu diye düşünürken magazin basınına malzeme oluşturacak bir olay ile tekrar gündemdeydi milli takım. İzmir Alaçatı’da restoran basan milli takım teknik direktörü Fatih Terim haberleri bomba etkisi yaratmıştı. Damadının komşusu olan bir restoranı bastığı ve olay çıkardığı iddia edildi. Daha sonra güvenlik kamerası görüntüleri ile olay belgelendi. Gözler futbol federasyonuna çevrildi. Sözleşmesi hala devam eden terim için karar gecikmedi ve milli takım itibarını zedelediği gerekçesi ile  kovuldu. Terim tazminat hakkına sahip oldu miktar ise dudak uçuklattı: 3.5 milyon Euro. Tazminatı alamayan terim dava açmaya karar verdi.

  1. Fatih Terim’in 3.5 milyon Euro tazminatı hak ettiğini düşünüyor musunuz?

    1. O maaş için 1 yıl boyunca çalışan asgari ücretli sayısını öğrenince ‘Yazık ne yapıyor da o kadar kazanıyor.’ diyorum.
    2. İmparator daha fazlasını bile hak ediyor. Futbol piyasası için makul bir değer bu.
    3. Bu kadarı da fazla kesinlikle
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir