Gündem, Haberler

Ayla Gözyaşlarına Boğuldu

“Ayla” filmi gerçek hayat öyküsünden yola çıkarak beyaz perdeye aktarılan hüzün dolu bir hikayedir.  Tüm izleyenleri göz yaşlarına boğan Ayla filminin kahramanları bu defa yine hüzne boğdu.

Film Çok Ses Getirdi

Gerçek hikayeden uyarlanmasıyla bir savaş döneminde yaşananları ve Türk askerinin vicdanlı duruşunu gözler önüne seren tüm izleyenleri gözyaşlarına boğan muhteşem bir yapımdı.  Filmin konusu astsubay Süleyman’ın savaş meydanında karlı bir günde beş yaşında annesini babasını kaybetmiş bir kız çocuğuna sahip çıkması ve 15 ay boyunca Türk Birliğinde bu kız çocuğuna kendi çocuğu gibi bakmasını ve onu sahiplenişini işliyor. 15 ay boyunca Türk askerleri küçük kız çocuğuna Ayla ismini vermiş, 15 ay boyunca baba- kız olmuşlarda. Ancak Türk Birliği’nin ülkeye geri dönme kararı çıkınca astsubay Süleyman Kore’deki kanunların kız çocuğunu başka bir ilk ülkeye çıkmasını izin vermemesi dolayısıyla Süleyman ve Ayla birbirinden ayrı düşmüşlerdir.

Yıllar Sonra Buluştular

Uzun yıllar sonra Astubay Süleyman’ın aileyi hiç unutmaması ve onu her fırsatta araması sonuç vermiş Türk diplomatlar ve Koreli diplomatlar arasındaki görüşmeler Sonucu Türk ismi ile ayla olan kız ve astsubay Süleymanla Kore’de bir araya gelerek o yılların hasretliği son bulmuştu.

Astsubay Süleyman Hastanede

Geçtiğimiz ay vizyona giren Ayla filminin galasından sonra filmin ana karakterinin sahibi  Assubay Süleyman Dilbirliği yaşının verdiği  durumdan dolayı hastaneye kaldırılmıştı. Haydarpaşa Eğitim ve Numune Hastanesi’ne kaldırılan Süleyman Dilbirliği yoğun bakımdaydı. Manevi kızı Eunja Kim Kore’den babasını ziyarete geldi.  Hastane  odasına girdiği anda babasının eline sarılan Eunja Kim gözyaşlarına boğuldu. Eunja Kim manevi babasından ayrıldığı zamandan beri sürekli onu özlediğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir