Sağlık

Cildiniz İçin En Doğru 3 Maske

Ancak, hem güneş, soğuk, rüzgar gibi doğal etmenler hem de makyaj gibi kozmetik etkenleri cildin yıpranmasına ve erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Yaz aylarının sonuna geldiğimiz bu günlerde, güneşin zararlı ışınları ve kavurucu sıcaklar cildin nem dengesini kaybetmesine ve yıpranmasına sebep oldu. Malum önümüz de kış. Bu kez de cildin soğuktan yıpranmasına maruz kalacağız. Doğal etmenleri ve hava koşullarını değiştirmemiz mümkün değil ancak cildimize gösterebileceğimiz biraz bakım ile sağlıklı bir görünüm kazanmak elimizde.

Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinize hem ucuz hem de doğal bir bakım uygulayarak zamandan da tasarruf etmeniz mümkün. Bunun için her cilt tipine uygun 3 maske tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

cilt-maskesi.jpg

Aloe Vera Ve Salatalık Maskesi

Aloe vera cilt için mucizevi bir bitki. Birçok kozmetik markası cilt bakım ürünlerinde bu bitki özelerini kullanıyor. Evde küçük saksılarda rahatlıkla yetiştirebileceğiniz gibi yağını satın alarak da bakım ürünlerinizle karıştırabilmeniz mümkün.

Maske tarifimizde aloe vera bitkisi kullanıyoruz. Orta büyüklükte bir yaprağın içindeki jel kısmını bir bıçak veya kaşık yardımıyla sıyırıyoruz. Bir adet salatalığı rendeliyoruz ve bu iki malzemenin içine bal ve zeytinyağı ekliyoruz. Karışımı yüzünüze sürerek 20 dakika kadar bekletin. İki makyaj pamuğuna karışımın dibindeki yağlı suyla ıslatarak gözlerinizin üzerine koyabilirsiniz. Hem göz çevreniz dinlenerek şişlikler azalır hem de göz çevresi için de bakım yapmış olursunuz. 20 dakika sonra yüzümüzü nazikçe pamuk yardımıyla siliyor sonrasında da su ile duruluyoruz.

en-guzel-cilt-maskesi.jpg

Ballı Muz Maskesi

Ballı muzu yemek için oldukça lezzetlidir. Cildinize dışarıdan yapacağınız ballı muz desteği ile bedeniniz gibi cildinizin de canlılık kazanmasını sağlayabilirsiniz. Bir adet muzu ezerek püre haline getiriyoruz ve bir kaşık bal, bir çay kaşığı badem yağı ile karıştırıyoruz ve cildimize sürüyoruz. 20 dakika beklettiğiniz maskenizi dilerseniz yağsız süt ile temizleyebilirsiniz veya bol su ile yıkayabilirsiniz.

yagli-ciltler-icin-cilt-maskesi.jpg

Avokado Maskesi

Cildinizi nemlendirmek ve beslemek için avokado oldukça sağlıklı bir meyve. Püre haline getirdiğiniz avokado içini bir yumurtanın beyazı ve bir yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ile karıştırıp yüzünüze, dekolte bölgenize uygulayın. 20-30 dakika sonra pamuk yardımı ile nazikçe silin ve yüzünüzü soda ile yıkayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir