Gündem, Haberler

Deniz Baykal’ın Tedavisine Almanya’da Devam Edilecek

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, tedavi edilmek amacı ile Almanya’ya götürüldü. Almanya’da tedavisine devam edilecek Baykal’ın bilincinin açık olduğu bildirildi. Baykal’ın doktoru ve aynı zamanda Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sabahın erken saatlerinde, saat altı gibi hastaneden kendisini uğurladıklarını ifade etti.

Şuuru Yerindeydi

Tedavisinin Almanya’da sürmesi adına takriben 51 gün süren Başkentteki İbn-i Sina Hastanesi tedavisi bu sabah itibarı ile sona erdi. Sabahın erken vakitlerinde Almanya’ya gitti. Konu ile alakalı Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de bir basın toplantısı tertip etti. Baykal için yapılması gereken son açıklama adına burada olduklarını ifade eden cümle ile basın açıklamasına başladı. İbiş, tam yedi hafta süren bir tedavimiz oldu. Elli birinci günün sabahında saatler altıyı gösterir iken Deniz Bey’i Almanya’ya uğurladık. Galiba şimdiler varmıştır, dedi.

Deniz Baykal çok ağır bir durumda hastanemize gelmişti diyen İbiş, oldukça kritik süreçlerden geçtik. Risk içeren zamanları atlattık. Ancak şükürler olsun ki artık Sayın Baykal iyileşme sürecine girerek gayet iyi bir hale geldi. Şuuru da gayet açıktı. Bilişsel fonksiyonları da gayet yerinde idi. hem konuşması hem de muhakeme meziyeti de tam idi. Sadece kısmi sol tarafındaki güç kaybı hasarı vardı. İyileştirme ve fizik tedavi süreci adına Almanya’ya gittiler. Çok daha iyi bir halde ülkemize dönmesini diliyoruz, dedi.

Deniz Bey İle Sohbet

Bu akşam kendisi ile uzun süren bir sohbetleri olduğunu ifade eden İbiş, Deniz Bey’in ilk sözünün “bir an evvel ülkeme dönmek istiyorum” şeklinde olduğunu söyledi. Deniz Bey uzun uzun konuştu, biz dinledik. Sohbetten satır başları vermek istiyorum. Sıhhatin ne derece ehemmiyetli olduğunun altını çizdiler. Toplum olarak bu bilincin arttırılması gerektiğini söylediler. Sıradan görülen birçok şeyin ehemmiyeti zamanla kavranıyor. Mesela oturabilmek, yaslanabilmek, yutabilmek ve hareket edebilmek. Türkiye’yi özleyecek misiniz şeklindeki sorumuza ise, “Türkiye’de dahi Türkiye’yi özleyen biriyim. Her daim özlerim. Bu sefer de özleyeceğim” dedikten sonra Sayın Baykal; “Bir an evvel de ülkeme geri dönmek isterim” şeklinde konuştular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir