Haberler, Siyaset

Kılıçdaroğlu Belgeleriyle Açıkladı: Man Adasına 20 Günde 15 Milyon Dolar

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yurtdışında bir kuruşumun bulunduğu ispat edilsin, istifa ederim” söylemine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dün yaptığı gurup toplantısından belgeler göstererek cevap verdi. Bir kutu içinde getirdiği belgeleri belli bir süre yaptığı konuşmanın sonuna doğru açarak deklare etti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadık” söylemini hatırlattı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamadaki paralar için de, “Bu 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimler için kullandınız” şeklinde açıklama yapması istemi ile soru sordu.

Hodri Meydan

Siyasette sert esen söylemler neticesi, siyaset adamları birbirlerine hodri meydan çıkışında bulunmuşlardı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki hodri meydan çıkışı, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler ile verdiği cevap ile yeni bir boyut kazandı.

Kılıçdaroğlu, altını çizerek ve yanaklarından öpüyorum ifadesi kullanarak sorduğu, Senin eniştenin, kardeşinin, oğlunun, dünürünün ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olan Man Adası’nda, bir sterlinlik bir şirkete yüklü miktarda para aktarıp aktarmadıklarının sorusunu belgeleri ile yanıtladı. Man Adası denilen ve İngiltere ile İrlanda arasında bulunan minik ada devletine saydığı isimlerin ne kadar ve ne zaman dolar gönderdiklerini elinde belgeleri olduğu halde açıkladı.

Bir Sterlinlik Şirket

Kılıçdaroğlu, Sıtkı Ayan adına kurulan ve bir sterlinlik sermayesi olan bir şirketten bahsetti. Bellway Limited Şirketi adındaki bu bir sterlinlik sermayeli şirkete hangi tarihlerde ve ne kadar para gönderildiğine dair elindeki resmi belgeleri bir bir gösterdi. Kılıçdaroğlu, dünkü gurup toplantısında, bu şirkete 2011 Aralık 15 den 2012 Ocak 4’e kadar toplamda 15 milyon dolar aktarıldığını belgeledi.

Kılıçdaroğlu, “Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sadece Türkiye’de değil, bu parayı yurtdışına göndermişler, o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın. Nokta” diyerek hitap etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir