Medya, Sizce

Şeyma Subaşı: Yasal Haklarımı Kullanacağım

Acun Ilıcalıyla yakında evlilik planları yapan Şeyma Subaşı bir süre önce verdiği röportajda “yakında bir aplikasyonum çıkacak” diye açıklama yapmıştı. Birileri kıyafetlerini giyip fotoğraf gönderecekmiş, Şeyma hanım da “hiç olmamış çok berbat, veya güzel şahane” gibisinden yorum yapıp sonrasında karşıdaki kişiye önerilerde bulunacakmış. Bir tür stil danışmanlığı. İşin ilginci bu çok ilginç fikre bir ortak çıkmış. “onu önce ben düşünmüştüm ya. Benim fikrimi aşırdılar” tarzında bir şey demiş. Şeyma Subaşı da yasal haklarını kullanıp bu kişinin açıklamasına karşı hakkını savunacakmış. 

seyma-subasi-nereli.jpgAplikasyonun diye bir kelimenin olduğunu öğrendiğimize mi sevinelim, ne giyeceğini bilemeyen kafası uçmuş bir neslin doğduğuna mı üzülelim, para kazanmanın tuhaf yollarını bulan Şeyma Subaşına mı şaşıralım yoksa bu Acun yine nerden çıktı da adını olmadık bir haberde okutturmayı başardı diye mi düşünelim. Ne yapacağımızı şaşırdık. 

seyma-subasi-acun-ilicali.jpg

Telif hakkı gerçekten önemli bir şey. İnsanın yıllarca emek vererek geliştirdiği bir fikrin, bu fikre dayalı bir projenin bir başkası tarafından izinsiz kullanılmasını engelleyen ciddi yasal düzenlemeler mevcut. Tabi ki Şeyma Subaşı açıklamasında belirttiği üzere yasal haklarını kullanırsa bu durumda neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Deliller, şahitler ve belki henüz daha bilemediğimiz pek çok unsur bu sürecin sonunda kamuoyunun bilgisine sunulacak. Kim haklı kim haksız bunlar ortaya çıkacak. Söz konusu stil danışmanlığı projesi tutar mı o ayrı mesele. Eğer tutmayacaksa bu kargaşa boş bir ceviz kabuğu için yapılan atışmaya benziyor. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz. 

  1. Şeyma Subaşı'nın açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

    1. Yerinde bir açıklama. Yasal haklarını kullansın.
    2. Gereksiz bir açıklama. Sussa daha iyiydi.
    3. Yasal hakkını kullanması gereken “benim fikrimdi” diyen şahıs olmalı değil miydi?
    4. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Çok da tın.
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir