Gündem, Siyaset, Sizce

Sonar’dan 2019 Seçimleri İçin Bomba Tahmin!

16 Nisan 2017 referandumu ile Türkiye’nin yönetim sistemi değişmişti. Kulislerde şimdiden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına kimin aday olarak çıkacağı konuşuluyor. Kemal Kılıçdaroğlu geçenlerde 2019 seçimlerinde aday olmayacağını açıklamıştı ama kapıyı da tamamen kapatmamıştı. 

meral-aksener-kimdir.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi’nden şu an bir ses yok. Ama yine konuşulanlara göre, 16 Nisan referandumunda olduğu gibi Ak Parti ile hareket etme olasılıkları bir hayli yüksek. Biz bunları konuşa duralım SONAR’ın sahibi Hakan Bayrakçı’dan bomba gibi tahminler düştü gündeme. 

Bayrakçı’ya göre, Cumhuriyet Halk Partisinin adayı İlhan Kesici olursa, Kesici seçimlerin galibi olur. Hem de yüzde 53 oy oranıyla!

Bayrakçı, bugünlerde yeni bir siyasi parti kurmasına kesin gözüyle bakılan Meral Akşener hakkında da açıklamalarda bulundu. Bayrakçı, Akşener’in kurduğu partinin hemen yapılacak bir seçimde yüzde 13-20 arasında oy alacağını iddia etti. Akşener’in parti kurmasıyla, Ak Partinin oylarının yüzde 42’yi geçmeyeceğini de sözlerine ekleyen Bayrakçı, mevcut durumda Cumhurbaşkanlığı seçimleri için İlhan Kesici’nin isminin, Meral Akşener’den daha önde olduğunu belirtti.

ilhan-kesici-kimdir.jpg

Eğer CHP, İlhan Kesici’yi aday gösterirse, bu, adayların karşılaşacağı ilk seçim olmayacak. İkili daha önce 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı içinde karşı karşıya gelmişti. Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi’nin, İlhan Kesici ise Anavatan Partisi’nin adayıydı. O seçimi, Recep Tayyip Erdoğan büyük bir farkla kazanmış ve İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin yeni Başkanı olmuştu. Bakalım kader ağlarını örüp, bir kez daha bu iki ismi karşı karşıya getirecek mi?

  1. Sizce Meral Akşener veya İlhan Kesici Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilir mi?

    1. Neden olmasın.
    2. Hiç sanmıyorum.
    3. Bir ihtimal.
    4. Zeki Müren de bizi görecek mi?
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir