Gündem, Siyaset

Cumhurbaşkanı’ndan Bahçeliye Cevap

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu,konuşmasına “7 Ağustos ruhunu yaşatmakta kararlıyız. Sayın Bahçeli ile bir araya gelir konuşuruz. Dün yaptığı açıklamaya çok değerli görüyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır”şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı grup toplantısının ardından gazeyicilerle yaptığı konuşmasında Devlet Bahçeli’yi Beştepe’ye beklediğini söyleyerek “Hayırlı olan işte yavaş davranmamak lazım” diyerek çağrıda bulundu.

Ak Parti büyük kongresinin eylül ayında yapılacağını grup toplantısında dile getirirken Ak Partiden ayrılan kişiler için şunları ifade etti :”geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna dikkat etmelidir. Bunlar AK Parti olarak milletimizle birlikte verdiğimiz hayati mücadelede en küçük desteklerini görmediğimiz, karşı saflarda silüetleri beliren kişilerdir. Bununla ilgili sesiniz çıkmayacak, evet-hayır referandumu yapılıyor, bakıyorsunuz birileri de ‘hayır’ için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada. Şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, beraberliği, dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık. Bu ahitle çıkarken de sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, düştükleri yerde kalırlar. Siz hiç merak etmeyin. Türkiye’nin istiklali için hayatını ortaya koyarak çalışanlarla dikensiz bahçelerde kendi ikbali için yollara düşenlerin farkını milletimiz çok iyi biliyor.”

  • Recep Tayyip Erdoğan gaetecilerle olan konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı seçimiyle alakalı konuşmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Beştepe’ye davet ettiğini ve yanıt beklediğini bildirirken” Hayırlı olan işte yavaş davranmamak lazım” ifade etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir