Siyaset

Erdoğan: ‘Şu an öyle bir şey yok ama…’

2019 seçimleri yaklaşırken, 2004 yılında devraldığı görevi geçtiğimiz günlerde istifa ederek bırakan Kadir TOPBAŞ’ın ardından, Ak Partili belediye başkanlarından istifa haberleri gelmeye devam ediyor.

kadir-topbas-istifa.jpg

Son olarak istifa kervanına, Düzce Belediye Başkanı  Mehmet KELEŞ’in istifası eklendi.

İçerik Navigasyonu

CUMHURBAŞKANI, “ 5 ” İL DEDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan son MKYK toplantısında, 5 ilde daha 2019 beklenmeden ayrılıkların olacağını söyleyerek istifaların ilk fişeğini çaktı. Aradan 24 saat geçmeden de ilk istifa Düzce Belediye Başkanı KELEŞ’ten geldi.

gokcek-ilk-aciklama.jpg

Gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çevrildi. Gökçek konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ‘Şu an öyle bir şey yok. Olmayacağı anlamına da gelmez’ dedi.

erdogan_resti_cekti.jpg

BAŞARI KISTASI

Konuşmasında ayrıca İstanbul’da bazı ilçe belediyelerinden de aynı şekilde istifaların olacağını söyleyen ERDOĞAN, kıstaslarının başarıyı yakalayabilenler olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“Tüm il ve ilçe başkanları ile sorumlu arkadaşlar çalışıyor. Bize ayak uyduramayanlar gidecek. Millet nezdinde karşılığı olan, çalışan isimlerle yola devam edeceğiz”

PARTİ İÇİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI

Son olarak Kuzey Irak’ta gerçekleştirilmeye çalışılan ve Ak Partinin şiddetle karşı olduğu Kuzey Irak referandurumu ile ilgili Ak parti içinde yapılan genel görüşe taban tabana zıt açıklamaların parti içinde huzursuzluk yarattığı şeklinde bilgilerin olduğu öğrenildi.

“REFERANDUM HAKTIR, REFERANDUMA KARŞI ÇIKMAMIZ YANLIŞTIR”

Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay; Kuzey Irak’ta ki referandurum ile ilgili yaptıkları açıklamalar hususunda parti içinden uyarı aldıkları ve parti sözcüleri dışında kimsenin kendisinin kişisel kanaatlerini söylememeleri gerektiği hususunda uyarıldıkları şeklinde bilgilerin ulaştığı belirtildi.

Refarandumun yanı sıra genel politikalar ile ilgili de her kafadan ayrı bir ses çıkması da yine parti içinde bundan sonraki süreçte dikkat edilecek hususlar ve uyarı yapılacak konular arasında yerini aldı. Konunun ileri bir seviyede olduğu da konunun bakanlar kurulunda görüşülecek olmasından anlaşıldığı ve bu anlamda özellikle cumhurbaşkanı danışmaları ile bakanlar arasında olan ayrı açıklamaların giderilmeye çalışılacağı öğrenildi.

  1. Siz Belediye Başkanlarının İstifa Ettirilmesini Doğru Buluyor musunuz ?

    1. Kesinlikle doğru buluyorum.
    2. Tartışmalıdır; çünkü istifası istenen belediye başkanlarının bu zamana kadar ülkeye hizmetleri gözönünde tutularak en azından 2019'a kadar beklenmeliydi.
    3. Kesinlikle yanlış buluyorum.
    4. Fikrim yok
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir