Haberler, Siyaset

Melih Gökçek İstifa Edeceğini Açıkladı, Peki Ya Şimdi Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı İle Görüştü

Ekim ayının ilk günlerinden itibaren cevabı merak edilen soru ise başta İstanbul Belediye Başkanı olmak üzere pek çok Belediye Başkanı’nın istifasıyla sonuçlanan süreçte Melih Gökçek’in tutumuydu. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştiren Melih Gökçek 23 Ekim günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme daha gerçekleştirdi. Yarım saat planlanan görüşme ise iki saate yakın sürerken Melih Gökçek görüşme sonrası herhangi bir açıklamada bulunmadı.Görüşmeden sonra Belediye’ye veya konutuna gitmeyen Melih Gökçek ile ilgili bir süre haber alınamadı. Bir kaç saatlik sürenin ardından Melih Gökçek’in oğlunun sahip olduğu kanalın Yenimahalle’de bulunan binasında olduğu öğrenildi.

melih-gokcek-istifa-aciklamasi.jpg

Melih Gökçek Twitter’dan Açıklama Yaptı

Melih Gökçek görüşme ile sessizliğini korurken 19.30 civarlarında Twitter üzerinden iki tweet atarak konuyla ilgili açıklama yaptı. Melih Gökçek açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptığını belirten bir tweet atarken asıl açıklamayı ikinci tweet atışında gerçekleştirdi.

Gökçek yaptığı açıklamada 28 Ekim Cumartesi günü Belediye Meclisi’ni olağanaüstü gündemle toplayacağını ve bu toplantıda istifa edeceğini belirtti. Bu açıklamayla birlikte uzun süredir devam eden istifa tartışmasına da son nokta konulmuş oldu.

melih-gokcek-istifa-aciklamasini.jpg

Sosyal Medyadan Tepkiler Gecikmedi

Melih Gökçek tarafından yapılan bu açıklama pek çok televizyon ve haber sitelerinde son dakika haberi olarak yayınlandı. Sosyal medyadan da bu konuyla ilgili tepkiler gecikmedi. Twitter kullanıcıları yaşanan süreçle ilgili olumlu olumsuz yorumlarını yaparak bu konuyla ilgili görüşlerini bildirdiler. Melih Gökçek Twitter’ı aktif kullanan bir isim olduğundan dolayı bir çok takipçisi Gökçek’in istifa kararına mizahi bir açıdan yaklaşarak karikatür ve caps paylaşımında bulundu.

Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı ise bu kararın doğru olmadığını ve Belediye Başkanı seçilen kişinin seçimle gidebileceği yönünde görüşlerini bildirdi. Ayrıca Gökçek’in istifasını isteyenler ve istemeyenler bu konudaki görüşlerini detaylıca paylaştılar ve Melih Gökçek Twitter’da günün en çok konuşulan ismi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir