Haberler, Siyaset

Melih Gökçek İstifa Etmeli Mi?

Son günlerde Ak Parti’de başlatılan yenilenme işlemi her gün farklı istifalar ile gündeme düşüyor.İl ve ilçe başkanlarının, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının art arda gelen istifaları vatandaşlarda büyük şaşkınlık yarattı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın beklenmedik şekilde kısa bir açıklama ile istifa ettiğini duyurması şok etkisi yarattı.

melih-gokcek-istifa-edecek-mi-1.jpg

Çıkan dedikodular ile henüz gündemde sıcaklığını koruyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa haberleri birçok çarpıtmaya sebep oldu. Melih Gökçek’in İstifasının istendiğine dair yayılan haberlerden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ‘Şuan için böyle bir durum yok fakat ileride olmayacağı anlamına da gelmez’ şeklinde açıklama yaptı.

erdogan-melih-gokcek-aciklamasi.jpg

Melih Gökçek İstifa Haberleri İçin Neler Söyledi?

Birtakım grup ve art niyet peşinde koşan insanların bu boş çabalarına izin vermeyeceğini söyleyen Melih Gökçek; söylenen her şeyin farklı taraflara çekildiğini ve büyük bir algı operasyonu yapıldığını dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmanın da her ferdin görevi olduğunu ve fitne peşinde koşanların boşa kürek çektiğini söyledi. 17 yıldan fazla süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Melih Gökçek; 2011 Mayıs ayında oy birliği ile seçilerek Avrupa ödülü kazanan Kentler Birliği Başkanlığı görevini de üstlendi. Genel kurula katılan 18 ülke içinde 32 şehir tarafından seçilerek Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanı olarak görev almıştır. 3 Ekim 2017’de Twitter’da yaptığı paylaşım ile kentler birliği başkanlığını KHARKİV Belediye Başkanına devrettiğini duyurdu.

cumhurbaskani-erdogan-i-gokcek-ugurladi.jpg

Ak Parti Grup Toplantısında Neler Söylendi?    

Düzenlenen Ak Parti grup toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı; Gökçek’in istifası ile ilgili ‘bu süreç içerisinde buna benzer gelişmeler olabileceğini, herhangi birimde bu tür gelişmelerin devam edebileceği’ yönünde açıklamalar yaptı. Bu değişim ve dönüşümlerin seçime kadar yaşanacağını, metal yorgunluğunun tüm bu konuları kapsadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İran’a Uğurladı

Tartışmalar sürerken ilginç bir olay da bugün yaşandı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İran’a uğurlayan kafilede Melih Gökçek de vardı.

  1. Sizce Melih Gökçek İstifa Etmeli Mi?

    1. Evet, bir an önce istifa etmeli
    2. Hayır, seçilmiş bir başkan neden istifa etsin?
    3. Farklı adaylara da fırsat verilmesi yararlı olacaktır
    4. Ankara’da yaşamıyorum. Benim için farketmez.  
    13 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir