Gündem, Haberler

Kar Fena Bastırdı! Düzce’de Hayat Durdu…

Karın çok fena bastırması ile Düzce de hayat durma noktasına geldi. Karın çok yoğun olarak yağması sebebi ile de çok sayıda köyün merkez ile irtibatı kesildi. Ulaşım felç oldu. Okullar tatil edildi. Gerek TEM gerekse de E 5 olarak addedilen D 100 karayollarının Bolu Dağındaki geçişlerinde güçlükler yaşanmakta. Zaman zaman da aksamalara sahne oluyor. Ayrıca İstanbul’un yüksek kesimlerinde başlayan yağış, tüm şehir üzerinde etkisini devam ettiriyor. Meteoroloji yetkilileri, öğleyin de yoğun kar yağışının bazı yerlerde etkili olacağını ifade etti.

İçerik Navigasyonu

Ülkeye Kara Kış Geldi

Denizli il merkezi ile Antalya ile Muğla il merkezlerini birbirlerine bağlayan yollar da yoğun kar yağışı sebebi ile araç trafiğine kapatıldı. Özellikle Cankurtaran Mevkii denilen yerde, araçların yollarda kalmaları sebebi ile Denizli istikametinden Muğla İstikametine gidilen yol güzergâhı trafiğe kapandı.

Yaşamı Durduran Doğal Beyaz Afet

Karın hem yoğun hem de aniden bastırması ile Düzce’de yaşam durdu. Balkanlar üstünden gelen hava dalgası önce İstanbul’u vurmuştu. İstanbul’un yüksek yerlerinde ise kar yağışı arar ara devam etmekte. Dün akşam bastıran kar yağışı, bugünden itibaren özellikle Anadolu yakasında kendini gösteriyor. İstanbul’un Anadolu yakasındaki yüksek yerlerden hem Maltepe hem de Kartal semtinde yağış devam etmekte.

Yolları Kapatan Beyaz Kar

Denizli il merkezini Antalya’ya bağlayan karayolu ulaşıma açıldı. Hem karın kuvvetli yağışı hem de buzlanma tesiri ile tek taraflı olarak kapanan Denizli ile Antalya arasındaki yol ulaşıma açıldı. Kar ve buzlanma nedeni ile kazalar oluşan yol güzergâhında yapılan çalışmalar karşılığında yol tekrardan ulaşıma açıldı. Özellikle Serinhisar yolunun Akça mevkiinde meydana gelen trafik kazaları nedeni ile yol trafiğe kapatılmıştı. Hem tırların hem de çekicilerin dahi geçişleri için izin çıkmadı.

Doğal Beyaz Örtülü Bolu

Dün Bolu ili üstünde başlayan etkili kar yağışı aralıksız gece boyunca devam etti. İl merkezi tamamen doğal beyaz örtü kar ile kaplandı. İki önemli il arasındaki irtibat noktası olan Bolu Dağı geçişinde de kar yağışı nedeni ile aksamalar oldu. Ulaşımdaki aksamalar ile İstanbul ile Ankara arasındaki ulaşım güçlükle sağlanıyor. Hem TEM hem de E 5 olarak addedilen D 100 karayollarının Bolu Dağındaki geçişlerinde güçlükler yaşanmakta. Deniz seviyesinden yüksekliği 900 rakımı bulan yerde, kar kürüme çalışmaları aralıksız sürmekte. Tuzlama ile buzlanmanın önüne geçilmeye çalışılmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir