Gündem, Haberler

Ve Açıklama Geldi. İşte Yeni Üniversite Sınavı Sistemi…

Saraç, üniversite sınavının değiştirileceğini açıkladı. Açıklamaya göre artık sınav aylarca sürmeyecek, bir hafta sonu sürecinde tamamlanacak.

yok-baskani-yekta-sarac-yeni-universite-sinav-sistemi.jpg

İşte Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde yeni akademik yıl açılış konuşmasını gerçekleştiren Saraç’ın yeni sistem açıklaması:

‘Şu an uygulanmakta olan giriş sistemi iki aşamalı olarak gerçekleştirilmekte. Sınavların ilki mart, diğeri haziran ayında ve toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenlemeyle sınavı, bir hafta sonunda başlayıp, bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz.’

yeni-sinav-sistemi-nasil-olacak.gif

Yeni Sistemde ‘Temel Puan’ Kıstası

‘Bunlar çok az sayıda adayın girdiği dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türleri olacak. Fakat her bir puan türünde temel Türkçe ve temel matematiğin katkısı bulunacak. Yeni sistemde önemli bir değişiklik de Türkçe ve matematik bu sınavın merkezinde olacak. Sorular yine müfredattan olacak.  Öğrencilerimiz çalışma sistemini değiştirmesinler, sadece sıkı sıkı derslerine çalışsınlar’

Sistemle ilgili Belirsizlikler Sürecek mi?

Akademik yıl açılışında değerlendirmelerde bulunan Yekta Saraç, gazetecilerin yeni sınav sistemi ile ilgili sorularına bu şekilde cevap verdi. Sistemle öğrencilerin stresten uzaklaştırılması planlanıyor. Bunun dışında uzun süreli bir maratonun yerini kısa süreli bir sınav sürecinin alacağı anlaşılıyor.

Sınava girecek öğrencilerin bölümleri dikkate alınmaksızın matematik ve Türkçe derslerinden sorumlu olacakları anlaşılıyor. Yeni sistemle ilgili çok fazla bilgi yok. Açıklamalar geldikçe sitemizden detayları öğrenebilirsiniz.

  1. Sizce üniversite sınav sistemindeki değişiklikler doğru ve yeterli mi?

    1. Hayır kesinlikle değil
    2. Evet çok mantıklı buldum
    3. Kafa değişmeden sistem değişir mi
    4. Adımlar mantıklı ancak bir ayda sistem değiştirmek hata
    8 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir