Gündem, Haberler

Referandum Sürerken TSK Bu Fotoğrafı Paylaştı

Tüm uyarılara, kınamalara ve yaptırım kararlarına rağmen Barzani tarafından gerçekleştirileceği açıklaması yapılan ve ertelenmeyen referandum ne yazık ki yapıldı ve oylar sayılmaya başlandı. Referandum sebebiyle kuzey ırak bölgesine operasyon için verilen Başbakanlık tezkeresi TBMM tarafından onaylanmış ve Kuzey Irak sınırında tank manevra eğitimleri yapılarak sınır geçişleri sıkı kontrol altına alındı. Buraya yapılan ihracatında büyük önem taşıdığı ve olası müdahalede de ticaretin etkileneceği de belirtildi. Referandum kararının ilk açıklanmasından itibaren uluslararası piyasa ve dövizlerde dalgalanmalar gerçekleşti.

tsk-bu-fotografi-paylasti.jpg

Türk Ve Irak Askeri Birlikleri İş Birliği İçinde

Irak savunma bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Türkiye ile birlikte ırak sınırın ortaklaşa manevralara başlandığı belirtildi. Genelkurmay başkanlığı ise Silopi bölgesinde tatbikatın üçüncü devresinin başlayacağını açıkladı. Türk silahlı kuvvetlerinin gerçekleştireceği tatbikata Irak silahlı kuvvetlerine bağlı ekiplerin de eşlik edeceği bildirildi. Kuzey Irak bölgesinde gerçekleşen referandum bitiminde oy sayımı yapılırken TSK resmi sitesinde Türk ve Iraklı askerlerin birlikte çekildiği fotoğrafları paylaştı. Yabancı haber ajanslarının duyurduğu Irak savunma bakanlığının yaptığı açıklamada; Irak’ın Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yapılan referanduma karşı işbirliği içerisinde olduğunu bildirdi. Bu işbirliği anlaşmasıyla Irak askeri birliklerine ait 30’a yakın askerin sınırda hazır bulunduğu açıklandı.

tsk-paylasim.jpeg

Türk Silahlı Kuvvetleri Nasıl Açıklama Yaptı?  

Genel Kurmay Başkanlığı resmi sitede yer alan açıklamada; TSK’nın 18 Eylül itibari ile Habur’da başlatmış olduğu tatbikat hakkında bilgilendirme yaptı. Bu bilgilendirmede; ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Eylül 2017 tarihi itibari ile Silopi Habur bölgesine gönderilen askerlerin başlattığı tatbikatın devamı 26 Eylül’de yapılacaktır’ denildi. Tatbikatın 26 Eylül 2017’de başlatılacak olan üçüncü safhasının Irak askeri birliklerinin de katılımı ile ortaklaşa yapılacağı açıklandı.

  1. Türk ve Irak Askerlerinin İş Birliğini Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

    1. Bölgede güçlü olmak için çok doğru bir karar
    2. Türk askeri tek başına da girebilir
    3. Amerika'nın desteği olmadıkça başarılı olunamaz
    4. Bu konuda bilgim yok
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir