Gündem, Haberler

Meteoroloji Uyardı: İstanbul’a Kar Ne Zaman Yağacak?

İstanbul’da etkili olması düşünülen kar yağışının yarın olacağı ifade edildi. Kar ile karışık şekilde yağacak olan yağmurun ise bu geceden itibaren başlayacağı vurgulandı. Etkili olacak yağış için yetkililer ve halk uyarıldı. Hem Meteoroloji hem de AKOM yani Afet Koordinasyon Merkezi ile gerekli önlemler alındı. İlgili yerlere uyarılar da yapıldı. İl il, kapsamlı şiddetli yağış ikazı yapıldı.

İçerik Navigasyonu

Yine Balkanlar

Haftanın ilk günlerinden bu tarafa Türkiye, hem soğuk hem de yağışlı bir sistemin etkisine girdi. Balkanlar üstünden gelen bu soğuk hava, etkisini ilk olarak İstanbul üstünde göstereceği ifade edildi. Hem yağışlı hem de soğuk olan havanın, gecenin ilerleyen zamanlarında etkili olacağı uyarısında bulunuldu. İlk olarak kar ile beraber yağacak yağmurun etkili olacağı söylendi. Bir müddet sonra yerini kara bırakacak yağmurun, etkisini sabah da devam ettireceği belirtildi. Hava ısısının da oldukça düşeceği vurgulandı. Takriben on derecelik bir düşüşün olacağı belirtildi.

Sadece İstanbul Değil Tüm Yurt

Yağışın yarın da süreceği İstanbul için gerekli önlem ve uyarıların yapıldığı belirtildi. Ayrıca, yağışın İstanbul ile sınırlı kalmayacağı ve tim yurdu kapsayacağı anlatıldı. Yurdun büyük kesimini kapsayacak yağış için de tüm iller için ikazların ve bilgilendirmenin yapıldığı belirtildi. Kar yağışının ülke genelinde etkili olacağı tahmini yapıldı.

Parçalı, Kısmen Çok Bulutlu

Marmara bölgesi genelinin parçalı bulutlu olacağı ve kısmen de çok bulutlu olacağı öğrenildi. İstanbul ve Marmara bölgesinin doğu tarafında aralıklarla yağmur yağışı görüleceği belirtildi. Hem İstanbul’un hem de bölgenin yüksek yerlerinde yağmurun, yerini önce karla karışık sonra da kar şeklindeki yağışa terk edeceğinin tahmin edildiği ifade edildi. Bölgenin tamamının hem parçalı hem de çok bulutlu olacağı söylendi. Hava tahmini olarak da etkili kar yağışı beklendiği söylendi.

Uyarı Afet Koordinasyon Merkezi ve Meteoroloji’den

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü web sitesinden anlatılan bilgilere göre, tüm bölgedeki hava sıcaklığının da oldukça düşeceği belirtildi. Sıcaklık derecesi takriben on dereceye kadar düşeceği öngörüldü. İstanbul başta olmak üzere bölge illeri de bu durumla alakalı uyarıldığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir